Baške Oštarije

I u ponedjeljak će na istoku naše domovine prevladavati oblačno. Ponegdje snijeg uz stvaranje novog tanjeg snježnog pokrivača, ponajprije u Srijemu i Posavini. Na zapadu i sjeveru Slavonije i sunčana razdoblja. Uz sjeverni vjetar temperatura danju od 3 do 6 °C, jutarnja pak oko 0 °C, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj nakon oblačne noći, na Banovini još uz mjestimičan snijeg, tijekom prijepodneva sunčanije, zatim promjenjiva naoblaka. Puhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će od jutarnjih -1 do 1 °C danju porasti do vrijednosti između 5 i 7 °C.

Snijega će biti u dijelu Gorskog kotara i Like, također uz sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu sunčanije, posebice u Istri, i dalje uz buru koja ponegdje na udare može biti jaka i olujna. Pritom je podno Velebita moguć i snijeg nošen burom. Dnevna temperatura između 6 i 10 °C, u gorskoj Hrvatskoj od -1 do 3 °C.

Jake bure bit će i ponegdje u Dalmaciji, posebno potkraj dana, pri čemu će na sjeveru biti manje oblaka nego prema jugu. Mjestimice su moguće slabe oborine, posebno na otvorenom moru i udaljenijim otocima gdje će biti kiše, dok primjerice na Biokovu nije isključen snijeg. Temperatura će danju porasti do vrijednosti od 7 do 11 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na krajnjem jugu Lijepe Naše. Vjerojatnost za mjestimičnu kišu još je malo veća nego drugdje na moru, a u zaobalju te u najvišim predjelima može biti i snijega. Puhat će slaba i umjerena bura koja će navečer jačati.”

I u nastavku tjedna razmjerno hladno i vjetrovito

“I sljedećih dana u kopnenom području razmjerno hladno i vjetrovito sa sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom. Uz promjenjivu naoblaku oborine može ponovno biti uglavnom u utorak i srijedu ponegdje u istočnoj Hrvatskoj i Lici.

Vjetar će obilježiti nastavak tjedna i na Jadranu, iako će bura i sjeverni vjetar od sredine tjedna postupno slabjeti te će biti manje hladno. Uz to, većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a uglavnom u utorak na otocima srednjeg i južnog Jadrana uz mogućnost za slabu oborinu.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O./HRT