Utočište za medvjede i konje u Kuterevu ovih je dana u grozničavom isčekivanju! Iako se ondje nalazi 5 postarijih šetlandskih ponyja, čini se da jedini pastuh Jordan star 19 godina još uvijek u feet formi. Naime, voditelj Utočišta Ivan Crnković Pavenka nas je izvijestio kako se u oboru za konje očekuju prinove!

-Sve četiri kobile su bređe i prema veterinarskim procjenama ovih dana ćemo ugledati malu ždrjebad. Tome se ipak nismo nadali. Čini se da svježi lički zrak čini čuda. S medvjedima je malo složenije jer imamo i gay pojave. Trenutne aktivnosti usmjerene su nam prema Pasjoj Dragi koja se nalazi nedaleko od Utočišta. Željeli bismo u skladu s njezinim imenom učiniti nešto za ostarjele pse, ali  i mačke. Na daleko ne postoji ubožnica za stare kućne ljubimce pa bismo htjeli da ostarjeli psi i mačke imaju dostojan život u poznim godinama, rekao nam je Pavenka, čovjek kojega uvijek dirne tuđa nevolja, bez obzira o kome je riječ.

Utočište u Kuterevu odavno je prepoznato daleko izvan granica Hrvatske. Volonteri onamo stižu sa svih strana svijeta. Uz  volontere iz Hrvatske i država okruženja u Kuterevu se trenutno nalazi jedna Meksikanka i jedan Francuz, a uskoro će im se pridružiti i  mladić iz Danske. Posjetitelja ne nedostaje i prvi ljepši dani su u znaku mnogih  izletničkih skupina.

M.S.