I to se događa: dvojica lokalaca u BiH orobili migrante!

Foto: Radio Bihać/Ilustracija

Sve je vidljivije kako splašnjava samilost Europe prema migrantima koji su „goli i bosi pred ratovima potražili spas u okrilju Europe“. Gotovo svi od reda imaju skupe mobitele i bankovne kartice s tisućama eura pa se  ministar vanjskih poslova Mađarske Péter Szijjártó obratio Europskoj komisiji i dužnosnicima Ujedinjenih naroda u vezi tih bankovnih kartica koje se dijele migrantima. To je Szijjártó objavio i na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Europske Unije  u Bruxellesu.

Najveći broj migranata u Europu dolazi iz država gdje  ratova nije bilo desetljećima. Dovoljno novca imaju, ali su svi odreda „u bježanju zaboravili dokumente“! U srazu civilizacija što se posvuda događa dolaskom migranata isčitavaju se mnogi detalji koji su već skupo koštali EU. Prema šerijetskim zakonima alkohol je strogo zabranjen u mnogim od tih islamskih država. Dolaskom u BiH mnogi su migranti po prvi puta kušali „ alkohol, to zlo nevjernika“. Iz Unsko-sankog kantona, ali i  iz cijele BiH, stižu informacije po kojima migranti krišom kupuju alkohol u dućanima, ali se i sve učestalije opijaju u kafićima Bihaća, Cazina i Velike Kladuše. Policija je ove subote u Bihaću podnijela prekršajnu prijavu protiv migranta iz Afganistana rođenog 1992. zbog počinjenog prekršaja, koji je u Općinskoj odluci o javnom redu i miru definiran kao „Teturanje, padanje na javnim mjestima, oslanjanje na saobraćajne znakove ili druge objekte koji čine opremu puta, ometanje učesnika u saobraćaju, uznemiravanje prolaznika i građana i slično, usljed utjecaja alkohola i drugih opijata“. Naravno, ovo nije bio prvi, niti zadnji migrant kojega je „prevario alkohol“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljaju se provale u kuće i dvorišne zgrade na tom području. Policija je u Orašcu privela dvojicu Libijaca i provela kriminalističku obradu zbog provale u privatnu kuću bh. državljanina koji trenutno ne boravi u njoj. Libijci, od kojih je jedan rođen 2000, a drugi 1996. godine, razbili su prozore u prizemlju kuće i tako ušli unutra. Migranti su u noći sa petka na subotu u Bosanskoj Otoci provalili u motel i iz kase ukrali 300 maraka. Pregledom snimaka s nadzorne kamere policija je utvrdila da su tri nepoznata migranta razbijanjem prozora izvršili provalu.

Događaju se i obrnute situacije gdje su migranti žrtve lokalnih lopova. Trojica Sirijaca su policiji u Bihaću prijavili da su im nepoznate osobe ukrale 7.200 eura. Oni su sa nepoznatim „prijevoznicima“ iz BiH  dogovorili prijevoz drugih šest migranata do Italije, a usluga je trebala biti plaćena navedenim iznosom. Nakon dogovora migranti su s lopovima sjeli u automobil. A nakon kraće vožnje „lokalci“ su migrante izbacili iz auta, ukrali  im mobilne telefone i 7.200 eura. I to od sirotinje koja je „gola i bosa“ stigla u BiH.

L.O.