Atmosfera iznad naših predjela još se nije posve stabilizirala pa je i jučer bilo mjestimice jačeg razvoja oblaka uz lokalne pljuskove i grmljavinu, javlja HRT.

Idućih dana bit će sve stabilnije, uz više sunca i sve manju vjerojatnost za pljuskove pa će i temperatura ponovno porasti.

Naši će se predjeli danas, ali i sljedećih dana, nalaziti u polju srednjeg izjednačenog i malo povišenog tlaka zraka, a po visini će pritjecati topliji zrak s jugozapada. Stoga će atmosfera iznad naših predjela biti postupno stabilnija.

Danas još, osobito u Slavoniji, ipak treba računati na poneki pljusak, ali će u većini predjela prevladavati sunčano uz slab vjetar.

Temperatura će ujutro biti 18 ili 19 stupnjeva, a danju stupanj-dva viša nego danas, uglavnom od 28 do 30.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj gdje će  biti djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro će ponegdje biti magle ili niskih oblaka, sredinom dana će prevladavati sunčano, dok je poslijepodne moguć lokalno jači razvoj oblaka uz poneki pljusak s grmljavinom. Vjerojatnost za pljuskove veća je na sisačkom i karlovačkom području, ali ih može biti i na sjeverozapadu.

Na zapadu zemlje također će biti sunčanog vremena. Rijetkih popodnevnih pljuskova bit će ponegdje u gorju te unutrašnosti Istre, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 13 do 16, a duž obale i na otocima od 18 do 22 stupnja. Danju većinom od 24 do 29, a duž obale će tijekom dana manje osvježenje donositi slab vjetar s mora.

Slabog maestrala bit će danju i na srednjem Jadranu, na obali i otocima, uz većinom sunčano vrijeme. More će biti mirno ili malo valovito, a vidljivost dobra. U unutrašnjosti Dalmacije još valja računati na mogućnost jačeg dnevnog razvoja oblaka uz lokalne pljuskove. Temperatura se noću neće spuštati ispod 20 stupnjeva, dok će danju biti oko 30 ili malo viša.

Na jugu će i sutra biti sunčano i vruće. Najniža temperatura od 19 do 23, dok se danju posvuda očekuje oko 30 stupnjeva. Vjetar će većinom biti slab. Temperatura mora većinom je od 22 do 26 stupnjeva.

U unutrašnjosti će u četvrtak i petak prevladavati sunčano vrijeme, iako u četvrtak, uglavnom u Slavoniji, još može biti rijetkih pljuskova. Nestabilnije će biti u subotu, kad su ponovno mogući pljuskovi, te manji pad temperature zraka.

Na Jadranu i idućih dana sunčano, često i pretežno vedro. Vjetar većinom slab, s mora pa će temperatura ostati u granicama današnjih vrijednosti ili tek malo viša.

Nakon olujnih oblaka, pljuskova i krupne tuče, sljedećih dana vrijeme će biti povoljnije, no na poneki pljusak ipak treba i dalje računati, osobito sutra. Ugodan vam nastavak večeri.

L.O./HRT