Igor Vidas iz Lučke uprave Novalja: “Kolone automobila što čekaju na ukrcaj postaju povijest!“

Za vrijeme  nedavnog posjeta trajektnom pristaništu Žigljen na otoku Pagu zapravo smo svjedočili-budućnosti. Tada je po prvi puta isprobano pristajanje trajekta  na novoj rampi čiju izgradnju vodi Lučka uprava Novalja. Ravnatelj Lučke uprave Igor Vidas tada je s nama podijelio mnoštvo informacija.

-Grade se nove rampe pa će redovi automobila što čekaju na ukrcaj na trajekt biti povijest. Ova rampa je izgrađena u zavjetrini i svakako jamči sigurnu luku trajektima, a s time i putnicima. Nekada se događalo da jako nevrijeme prisili brodare da mirnu luku potraže u Staroj Novalji. To se već godinama ne događa.

Nastavak ispod oglasa

Probnom uplovljavanju trajekta svjedočila je struka i sve je prošlo u najboljem redu. Za cca. mjesec dana bit će okončani svi radovi u okolici nove rampe i ona će spremno dočekati  ovu turističku sezonu , uvjeren je Igor Vidas iz Lučke uprave Novalja.

Pristanište Žigljen je i danas  veliko gradilište gdje se osim finaliziranja radova oko rampe 2 uređuju nova pristaništa, rampe i vezovi, što ide u prilog tvrdnjama da će dugotrajna čekanja, automobilske kolone i nervoza već ove sezone biti samo neugodna prošlost.

L.O.