Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac otvoreno je odgovorio na nekoliko pitanja koja se već duže provlače kroz javnost:

Nismo zadovoljni radom bivše političke vlasti, što se ogledalo prvenstveno odlaskom brojnih institucija kako iz Županije Ličko senjske tako i iz Grada Otočaca, i da se to nebi i dalje nastavilo poduzet ćemo sve da to spriječimo. Ovo je jako bitno jer u sljedećem razdoblju bit ćemo suočeni sa stvaranjem regijama, tako da je u pitanju opstanak gradova. Znamo da grad kao grad ima drugačiju ulogu nego male općine, tako da je bitno da grad funkcionira kao grad jer će kroz taj način moći i dobivati sredstva kroz EU fondove. Nama je interes da to zadržimo a grad će opstati u zavisnosti koliko ima institucija u gradu, od sudstva, katastra, javni bilježnik…, i za sve to se treba boriti i izboriti. Znamo da se to ne može izboriti na lokalnom nivou i ta bi borba trebala biti u Saboru i na nekim višim mjestima. Svjedoci smo tko nas na tim mjestima zastupa i vidimo tko je za što zaslužan odnosno kriv, mislim da je sve jasno.

Mi se ne odvajamo od županije, jer županija je takva kakva je i ona će funkcionirati još neko vrijeme dok se ne napravi preustroj regija tako da je pitanje koje će funkcije izgubiti. Nama je prvenstveni cilj borba za grad. Uvijek kažem, nije bitno tko je koja stranka, bitni su ljudi, i mi u Otočcu trebamo svi skupa složiti svoje glave i boriti se za grad Otočac, to nam je jedna jedina ideja i želja i na tome ćemo ustrajati.

Moram reći da je moja suradnja sa županom Kolićem i institucijama županije dobra, uostalom mi imamo svoje zastupnike u Županijskoj skupštini iz različitih stranaka i mislim da oni shvaćaju ozbiljno svoju ulogu i oni će uvjeren sam u Županijskoj skupštini boriti se za svoj grad Otočac- kazao je gradonačelnik Kostelac.

Na pitanje kako drži konstatacije iz javnosti da se u svom političkom djelovanju priklonio lijevoj političkoj opciji, a poznato je da je bio jedan od poznatijih političara iz HDZ-ovog stožera, Kostelac kaže:

Ta konstatacija nije točna, nisam se ja priklonio lijevoj političkoj opciji. Ako baš hoćete moram vam reći da meni ljudi govore bilo da su iz HDZ-a ili neke druge stranke da sam ja njihov gradonačelnik, politički me drže, bez razlike iz koje su stranke da sa sam ja njihov gradonačelnik. Ja imam svoja politička uvjerenja, poznato je i koja, tako da nema potrebe svrstavati me u lijevu političku opciju. Meni je bitno da sve političke opcije u Gradu Otočcu teže jedinstvenom cilju,  prosperitetu, razvoju i boljitku Grada Otočca.

Dražen Prša