Samostalna narodna knjižnica Gospić bila je večeras domaćin prve samostalne izložbe akademskog slikara Igora Zdunića koju je ovaj Gospićanin predstavio u svojem gradu. Igor je svom svojom dušom umjetnik: malo govori, puno radi i svijet oko nas vidi ponešto drukčijim očima.

-Večeras sam izložio 12 slika na platnu i dvije na papiru. Koristim akrilnu boju, a motivi su dijelom vezani uz moje studiranje pa su tu scene iz splitskog BUS-a, prijelazi putnika i ta gradska vreva. U izložbu sam uvrstio i slike Velebita i Like, svojega zavičaja koji je doista poseban, rekao nam je Igor. Pred mnošvom posjetitelja mladom umjetniku se zahvalila predsjednica Matice Hrvatske-ogranka Gospić prof. Ana Lemić.

-Svatko od nas ove slike gleda i doživljava svojim očima, na svoj način, svojom maštom i srcem. Zato nam neki stručni komentari pomažu i odmažu. Igor je naš Gospićanin i na njega svi moramo biti ponosni. Ovu izložbu nazvao je „Moja putovanja“ jer je na platna prenio dio svojih životnih putovanja, od Splita do Like. Na nekim slikama vidimo motive Velebita i prirode sa jakom ekološkom porukom. Igor je pasionirani planinar koji se najbolje osjeća u nedirnutoj prirodi, a to se vidi i na nekolicini njegovih djela, naglasila je prof. Ana Lemić.

Igor je u nekoliko navrata izlagao svoje slike u Splitu, bilo u studentskim danima, bilo samostalno. Večerašnja izložba otvorena je kao Igorov prilog obilježavanju Dana grada Gospića.

M. S.