Info-punkt akcije „Manje oružja-manje tragedija“ u Korenici

Svako malo građani s prostora Ličko-senjske županije policiji dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivne materijale. To je dio nacionalne akcije „Manje-oružja-manje tragedija“ koja traje godinama, pri čemu građai mogu bez ikakvih sankcija predati te „opasne igračke“.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj potpisali su 2007. godine Sporazum o suradnji, čijim potpisivanjem je formalno započela akcija „Manje oružja, manje tragedija“, kojoj je cilj senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. Na taj način građane se želi potaknuti da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno, te da se stvori sigurnija budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica postavit će sutra, 16. svibnja u vremenu od 8 do 12 sati u Korenici na Trgu Svetog Josipa info-punkt gdje će građani moći dobiti informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja. 

Policija pri tome skreće pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno na info punkt niti u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Želju za dragovoljnom predajom treba prijaviti na info punktu, broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. 

L.O.