Povodom proslave 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada Općina Plitvička Jezera odlučila je ove godine za svoje sugrađane i posjetitelje 1. i 2. svibnja 2017. godine ponuditi  nesvakidašnju, jedinstvenu i inovativnu  manifestaciju Pogled u plavo.

Pogled u plavo koji već sedmu godinu za redom neumorno radi na promociji Hrvatske kroz ronjenje, promociji hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti dolazi u Općinu Plitvička Jezera, a originalnost i inovativnost ovog projekta od velikog je značaja za cjelokupnu turističku ponudu područja na kojem se realizira.

U suradnji s Turističkom zajednicom Općine Plitvička Jezera i Općinom Plitvička Jezera kroz projekt Pogled u plavo svi zainteresirani posjetitelji manifestacije imati će priliku tijekom dva dana  upoznati čari i vještine ronjenja te besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom na glavnom gradskom trgu u Općini Plitvička Jezera  1. svibnja 2017. godine od 10 do 22 sata dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 2. svibnja 2017. od 10 do 17 sati.

U večernjim satima 1. svibnja 2017. s početkom u 21, 22  i 23 sata posjetitelji će imati priliku roniti uz muziku i rasvjetu uz atraktivni laser show i uživati u  scenografiji igre svjetala koja osvijetli bazen i manifestaciju digne na još jedan viši nivo.

Na svoj već prepoznatljiv način u montažnom bazenu projekta Pogled u plavo promjera 10 m i dubine 1 m za sigurnost svih ronioca početnika pobrinuti će se ronioci i instruktori ronilačkog kluba DPS Zagreb i ronioci Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

Oni koji još nisu upoznali ljepote i vještine ronjenja s ronilačkom opremom imati će priliku napokon zaroniti i na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske  i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

L.O.