„Integra Lika 2020“ predstavljena na Hrvatskom turističkom kongresu

U organizaciji Poslovnog dnevnika u hotelu „Meteor“ u Makarskoj održan je Hrvatski turistički kongres. Uvodnu riječ na kongresu održao je ministar turizma, Anton Kliman, istaknuvši promjene i novosti koje očekuju turistički sektor u budućnosti.
Ovaj skup eminentnih stručnjaka i turističkih djelatnika bio je prigoda za predstavljanje projekta “Integra Lika 2020” kojega je predstavio voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević.
Tomislav Kovačević– Kao što je poznato, cilj ovog projekta je brendiranje Like i podvelebitskog primorja kao globalno prepoznatljive destinacije, ekološki prihvatljive, s bogatom autohtonom gastronomskom ponudom te samoodrživim gospodarstvom. Kako je naglasak cijele konferencije bio na nužnosti produžetka poslovanja u pred i posezoni, kao i na razvoju destinacije, organizator izdvojio naš projekt kao jedinstven u Hrvatskoj.
Tomislav Kovačević naglasio je kako razvoj turizma ne smije ići u pravcu pasivnog statističkog praćenja broja noćenja, već je potrebno cijelo lokalno gospodarstvo inkorporirati u turističku potrošnju. Lika je regija koja u tom smislu za to ima velikog potencijala. Ministar turizma Kliman je tijekom skupa istaknuo kako će u narednom razdoblju velika pozornost biti na razvoju turizma u kontinentalnom području Hrvatske što Lici svakako ide na ruku.

L. O.