Intenzivno u razvoj turističke ponude

Kad je riječ o daljnjim ciljevima rada TZ Grada Otočca, na sjednici TV TZ Grada Otočca pozornost je pobudila ideja o poboljšanju turističke infrastrukture.
Osim nekih novih ideja, i projekata koji su u realizaciji, direktorica TZ Mladenka Orešković upozorila je da ove godine ne mogu računati na iznajmljivače sa područja Općine Vrhovine, jer po novom zakonu, općina koja nema Turističku zajednicu pripada Županijskoj TZ. Uz ovo, izdvojeno je da će se tijekom travnja u Otočcu postaviti i javni bicikli koji su dobiveni od Fonda za zaštitu okoliša, koji će zasigurno biti na raspolaganju, između ostalog i za biciklističke staze na području grada, i bit će postavljeni u centru grada, kod hotela.
Tijekom ljetnih mjeseci uvest će se i novost, po kojoj će se turistima koji dolaze sa auto ceste dijeliti turističke brošure kako bi bili što bolje i kvalitetnije upoznati sa destinacijom Gacke doline. Da bi se poslovi iz domene turističkog poslovanja obavljali što kvalitetnije donesena je i odluka da će se tijekom turističke sezone putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i stručno osposobljavanje zaposliti dvije osobe.
Za Uskrs je u centru Grada otvoren TIC (Turističko informativni centar), no ono što predstavlja problem je TIP (Turističko informativni punkt) na Majerovom vrilu. Tako da po riječima dir. Mladenke Orešković, TZ Grada Otočca kao informatori gore više nisu potrebni. Razmatrana je i problematika sa neriješenim imovinsko pravnim odnosima sa mlinicama, što predstavlja veliku upitnost u opravdanost u daljnja ulaganja. Mlinice i mlinarenje i dalje će ostati svojevrsna turistička atrakcija za posjetitelje ali po novim uvjetima.
Dražen Prša