Intezivne potrage za nestalom Katicom Rubčić

Otočac – Četvrti dan na snazi je intezivna potraga za nestalom Katicom Rubčić (1963) iz Otočca, čiji je nestanak prijavljen 10. lipnja, kada je je pronađen njezin napušten automobil u Prozoru,predjelu zvanom Šatrići. Njezin nestanak objavljen je i  na MUP-ovoj stranici nestalih osoba (NENO).

Nastavak ispod oglasa

Danas su se u potragu za nestalom uključili pripadnici Hrvatskog crvenog križa, njihove ronilačke ekipe iz Zagreba, policija, Gorska služba spašavanja,te pojedinci i mještani. Cjelo područje za koje se predpostavlja da bi mogla biti nestala nadziralo se i iz zraka helikopterom. Područje od Orešković mosta, Šatrića…, obišao je i načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar i načelnik PP Otočac Zvonko Vrban koji koordiniraju cijelom akcijom.

Zvonko Vrban
Zvonko Vrban

„ nismo gubili vrijeme, odmah smo započeli sa aktivnostima imajući u vidu da treba raditi na više smjerova, tako da smo raspisali potragu i pristupili  radnjama na samom trenu jer smo imali podatke da je vozilo kojim se nestala koristila pronađeno na predjelu Šatrića, kraj rijeke Gacke, od kud su i intenzivirane mjere potrage. Odmah je uključena GSS koja je osigurala čamce sa sonarima, ronioce, pse specializirane za potragu, tako da smo pregledali područje od Šatrića prema autocesti, no zasada nemamo konkretnih rezultata. Aktivirali smo i službenike Specijalne policije iz Rijeke, ronioce, aktivirali smo suradnju sa udrugama kao „Krila Gacke“ koji su preletili ovu dionicu. Pomažu iz Centra za autohtone vrste riba i rakova, Hrvatskih voda, ribočuvarske službe…Imamo suradnju i sa gradonačelnikom Otočca Stjepanom Kostelcom koji se također stavio na raspolaganje ako ove mjere koje poduzimamo ne daju uspjeha onda ćemo preko Grada, medija i udruga proširiti mjere traganja na šire područje“ – rekao je načelnik PP Otočac Zvonko Vrban.  

Načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar rekao nam je da da Policijska uprava u posljednja četiri dana nakon što je zaprimila dojavu o nestanku osobe Katice Rubčić iz Otočca intenzivirala  niz operativnih aktivnosti u cilju pronalaska iste. Na tom planu pored pretrage terena s vlastitim operativnim snagama od temeljne do interventne policije uključene su i operativne snage sa područja Policijske uprave Primorsko-goranske u vidu ronioca čija ispomoć se koristi u pretrazi samog korita rijeke Gacke. Također u samu potragu uključeni su djelatnici Gorske službe spašavanja kao i djelatnici Crvenog križa te brojne volonterske udruge i organizacije s djelovanjem na području Grada Otočca, čija je primarna zadaća pomoći policijskim snagama u što bržem pronalasku nestale osobe.

Ante Podnar
Ante Podnar

„ dosadašnje mjere potrage nisu dale rezultate, te će ovisno o rezultatima današnje potrage, biti donesena odluka o  modalitetu daljnjeg traganja u čiju bi se ispomoć uključili i predstavnici brojnih udruga u organizaciji Grada Otočca uz operativnu podršku rukovodstva Policijske postaje Otočac i Policijske uprave ličko-senjske. Sve dosadašnje mjere traganja odvijaju se prema jasno definiranim pravilima struke kada policija zaprimi dojavu o nestanku osobe, gdje je uvezanost svih službi koje postupaju u konkretnom slučaju od primarnog značaja. Koristim ovu priliku i da istaknem značajan doprinos članova obitelji nestale Katice Rubčić, u smislu razmjene informacija korisnih za uspješno provođenje potrage“ – rekao je načelnik PU Ličko senjske Ante Podnar.

Katica Rubčić (1963) je iz Otočca, osobnog opisa: visina 166, kosa kestenjasta, ravna , u trenutku nestanka osoba je bila odjevena u crnu jaknu, crne hlače, crne cipele.

Dražen Prša