U Otočcu će se 17. travnja u prostorijama županijske komore održati Investicijski forum Istre, Primorja i Gorske Hrvatske (Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije)  – Lider invest Otočac.

Manifestaciju će otvoriti glavni urednik Lidera: Miodrag Šajatović, predsjednik Županijske komore Otočac: Joso Brajković i župan Ličko-senjske županije: Darko Milinović.

Projekt Lider invest predstavit će Mladen Vedriš, predsjednik stručno odbora Lider investa i profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje o Investicijama u Hrvatskoj održat će predstavnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Davor Pitting, a Martina Čeović iz FINE će predstaviti FINA e-usluge.

U sklopu programa organiziran je okrugli stol na temu: Stvaranje pozitivnog investicijskog okružja i financiranje ulaganja u Ličko-senjskoj županiji, na kojem će sudjelovati predstavnici velikih i malih tvrtki, koje su ostvarile značajnu investiciju u Ličko-senjskoj županiji, to su: Milan Filipović, TESLA DIGITALNI PARK GRADOVA, Blaženka Jurčić-Vivian, direktorica LIKA SVJETLO, Tomislav Kovačević, ravnatelj JU NP Plitvička jezera, Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ličko-senjske županije i Karlo Starčević, vlasnik Pivovare Ličanka.

Na manifestaciji će se raspravljati o tome kako stvoriti poticajno investicijsko okruženje i pokrenuti novu proizvodnu investiciju, kako se uključiti u izbor za najbolju proizvodnu investiciju, te kako predstavnici lokalne samouprave i javnih institucija mogu pomoći.

Stoga, lički poduzetnici, prijavite se i dođite na Lider invest u Otočac. Pokažite svojom prisutnošću kako se promjene događaju ‘odozdo’.

L.O./L