Iskoristite besplatan tehnički pregled motocikala i mopeda!

U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i ove godine se organizira  preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017”. Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila. Akcija se provodi u razdoblju od 18. travnja  do 22. travnja (subota) 2017. godine, na cijelom teritoriju RH, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Ova akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno  izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Akcija je u potpunosti dragovoljna i težište je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati.

Nastavak ispod oglasa

Pregled vozila obavlja se potpuno besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno  visini uobičajenih naknada. U spomenutom razdoblju policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila.

L.O.