Iskrene čestitke Senju za blagdan Svetog Jurja, Dan Grada Senja!

Po onoj staroj izreci „sila zakon mijenja“ Grad Senj danas obilježava blagdan svog zaštitnika Svetog Jurja. U dugoj tradiciji senjskih uskoka, ponosnog grada podno Nehaja pa do današnjih dana, Dan Grada Senja uvijek je bio  prigoda kojom se isticala tradicija, posebnost i postojanost ovog djelića Hrvatske.

Danima uoči blagdana Svetog Jurja uvijek smo svjedočili mnoštvu sportskih i kulturnih događaja koji su ovome gradu davali notu male metropole, grada čija tradicija seže u daleku prošlost. Senj i njegovi žitelji pamtili su mnštvo dobra, ali i tragedija kada su poput Domovinskog rata brojali i oplakivali svoje mrtve i ranjene. Ipak su uvijek našli vremena i potrebu zahvaliti Bogu i tradiciji što  su na svoj način dio Univerzuma koji nije moguće ignorirati.

Nastavak ispod oglasa

Ove godine je zbog više sile sve ovo svedeno na molitve i sjećanja unutar domova. Čak su nam i svete mise svedene na molitve bez vjernika. Senj, njegove ponosne kćeri i sinovi ne predaju se lako. Stoga im iskreno čestitamo blagdan njihova zaštitnike Svetog Jurja, u uvjerenju da će i ova nevolja epidemije uskoro nestati i život nam vratiti u sjaju i radosti kakvu svi mi zaslužujemo!

Redakcija portala Lika online