Iskusni Rux i debitanti „pomeli“ konkurenciju

0

Powerlifting klub „Rux“ iz Gospica vratio se ovoga vikenda iz Trogira gdje se natjecao u organizaciji“PLK Bljesak“. Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera, a članovi Ruxa su po tko zna koji put pokazali kako im je mjesto na samom vrhu.

Mario Jovanović novi je državni rekorder jer je nastupao u kategoriji do 83kg kao junior, podigavši bench press 156kg! Zlatom se ovjenčao i Antonio Jelinić koji je u kategoriji do 66 kg junior osvojio je prvo mjesto s benchom od 102.5 kg. Dean Uzelac tek se učlanio u „Rux“ Team i odmah je nastupio u kategoriji do 66 kg open, te je u benchu gurnuo 100kg i osvojio zlatnu medalju. Dan ranije nastupio u powerliftingu: bench-95 kg, mrtvo-190 kg, čučanj-100 kg, pa mu je ukupni rezultat impresivnih 385 kg!!!
Adriano Alić je također novi mladi član „Rux“ Team i veliki potencijal u kategoriji do 66 kg kadet. Sa svega 15 godina, Adriano je gurnuo bench press 67.5 kg i iz Trogira donio zlatnu medalju. I Adriano je dan ranije nastupao u powerliftingu: bench-60 kg, mrtvo-135 kg i čučanj-110 kg pa je sve ugodno iznenadio sa totalom od 305 kg!
Na koncu ove priče o još jednom velikom uspjehu Ruxa Teama, dolazi predsjednik i osnivač kluba Mario Rukavina Rux. Nastupio je u kategoriji do 105 kg na vaganju, 102.2 kg bench press i podigao je 205 kg, odnosno svoju dvostruku težinu. Dovoljno za prvo mjesto i epitet najboljega na ovom natjecanju i pobjednika u apsolutnoj kategoriji. Ovi sjajni sportaši nastavljaju svoj pobjednički niz drugu godinu za redom. Svakako će imati što pokazati i narednog vikenda u Sarajevu, na prvenstvu Balkana.

Oglas

L. O.