U ovo vrijeme epidemije sasvim su zamrle aktivnosti većine Nadzornih odbora i Upravnih vijeća ustanova i poduzeća. Dok su se jedni javno odrekli naknada za rad u tim tijelima, drugi o tome ne razmišljaju. Od naših čitatelja zaprimili smo mnoge pritužbe o (ne)radu nekih upravnih tijela čiji se članovi ipak ne odriču svojih naknada. Jedna od tih pritužbi vezana je uz NP Plitvička jezera.

Budući je JUNP Plitvička jezera zbog epidemiološke situacije zatvoren za  posjetitelje od 21. ožujka, a gotovi svi zaposlenici su upućeni na godišnje odmore i slobodne dane, zanimalo nas je kako isplata ovih naknada funkcionira u toj ustanovi. Vrlo kratko nas je o tome informirao ravnatelj JUNP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

-Naše peteročlano Upravno vijeće prima naknade isključivo po održanim sjednicama. Zbog ukupnih okolnosti naša ustanova je zatvorena od ožujka ove godine. Na ovaj način naše Upravno vijeće nije dobilo naknadu za zadnja dva mjeseca, odnosno za ožujak i travanj, rekao nam je ravnatelj Kovačević.

Nažalost, ovu praksu nemaju svi pa su se isplate naknada u pojedinim slučajevima ipak pretvorile u sinekure. S intencijom da budu suport za nečiji džep. Nisu to veliki novci, ali čovjeka svakako raduju.

M. S.