Perušić se priključio sve brojnijem društvu gradova i općina koje priređuju podnevni doček Nove godine u parku u centru Perušiću. Tako će po uzoru na ostale, stanovnici Perušića i okolice te svi oni željni dobre zabave mogu uživati u širokoj ponudi i veseloj ekipi koja će ih čekati u centru mjesta.

Sudionike ove fešte dočekat će blagdanska glazba i blagdanske dekoracije, čarobna šuma, sobovi, mjesta za slikanje u zoni „Zimsko selo“… Ljubitelji delicija doći će na svoje uz kuhano vino i rakiju, zimsku sangriju, punč i bezalkoholne koktele za one najmlađe, kolače. Što se tiče hrane, slastan kotlić, uštipci i palačinke razveselit će svakoga. Da ni najmlađi ne bi ostali bez zanimacije, za njih je pripremljena zimska potraga za blagom, razne igre, glazba, baloni i nagrade. Dok odrasli budu plesali, djecu će  zabavljati animatori zaduženi za dobar provod.

U podne sve prisutne očekuje novogodišnji krijes, zajednička fotografija, lička zdravica te konfete i prskalice za mališane. Program počinje u 10, a cijelo vrijeme moći će se kupiti „kuglice želja“ na koje će se pisati novogodišnje želje i objesiti na bor. Svi prihodi skupljeni od prodaje kuglica donirat će se udruzi „Pčelice“ iz Gospića. Pokrovitelj ove zabave je Općina Perušić, uz organizacijske i kreativne „zahvate“ PP Grabovača, TZ Općine Perušić i Knjižnice Općine Perušić.

M.S.