Poštovani gospodine Medved,

predizborna kampanja završava kroz nekoliko sati. Tijekom te kampanje u svim svojim pisanom i usmenim obraćanjima stalno mi podmećete da je, za razliku od moje, Vaša kampanja vrlo korektna, „gospodska“ i da ne prozivate nikoga na osobnoj razini. Ili patite od amnezije ili ne uočavate koliko ste zapravo licemjerni jer cijelo vrijeme i u većoj mjeri činite upravo to. Podsjećam Vas da ste sve članove HDZ – a nazvali zombijima. Poštujem Vaš smisao za metaforu, no objasnimo što znači smisao riječi zombi . „Zombiji su više mrtvi nego živi, oni su kao roboti od krvi i mesa, lišeni osjećaja, ne razumiju što im se događa jer NE POSJEDUJU INTELIGENCIJU“. Po mom skromnom mišljenju to je vrijeđanje na osobnoj razini i to ne vrijeđanje samo  mene, nego vrijeđanje velike skupine ljudi, građana kojima se kunete da ćete biti i njihov gradonačelnik.

Gospodine Medved, izazvan Vašim insinuacijama i netočnim navodima referirat ću se na isto, ali ne radi Vas jer ste se s navedenim neistinama potpuno diskreditirali, već radi naših građana i  odgovarat ću Vašim redoslijedom. Javno me optužujete da prijetim građanima , ucjenjujem ih, potkupljujem i okružujem se uhljebima. To su teške optužbe bez dokaza i blago je reći plod Vaše, očito, bujne mašte. Zapravo one su namjerno podmetanje jer se Vi nikako ne možete pomiriti s činjenicom da su građani grada Senja, u prvom krugu izbora, 2051 glas dali upravo meni, a ne veličini poput Vas.

Je li to pogodilo Vašu osobnost pa iz ljutnje i jada baratate neistinama?

Konstantno navodite devastaciju Grada. Koristite strategiju „napad je najbolja obrana“ jer i Vi, kao i svi građani, dobro znate da je glavni devastator Grada bio Vaš mentor Gržanić koji je ciljano zaustavljao projekte u kojima nije nalazio vlastiti interes.

Odlagalište otpada u Svetom Jurju očito još uvijek niste posjetili kada i dalje govorite o deponiju koji se ne rješava, a svima je evidentno kako je njegova sanacija u tijeku.

Govorite o uništenom skijalištu u Krasnu. I ovdje se vodite informacijama  „rekla – kazala“, a ne onim utemeljenima na činjeničnom stanju. Naime, skijalište koje spominjete zatvoreno je zbog neriješenih privatnih imovinsko – pravnih pitanja. U proteklom periodu pokušavali smo u više navrata riješiti i te privatne sporove.

Stanje zdravstva u Senju? Vaš otac je godinama bio ravnatelj senjskog Doma zdravlja. Možete ga osobno pitati o svim okolnostima tadašnjeg djelovanja, ali i o stanju, pa i financijskom,  koje je ostavio nakon  odlaska u mirovinu. Znam da će spominjanje Vašeg oca opet dirnuti Vašu senzibilnu dušu pa ćete u svojoj sljedećoj reakciji, u maniri gospodina i žrtve nečije nesmiljene kampanje, zaigrati na kartu sentimentalnosti.

Spominjete i branitelje, a sa svoje stranice brišete komentare jednog od njih, koji Vas na pristojan način pita smatrate li sebe Bogom kada odlučujete o životu i smrti ljudi ili ste Vi sebi zaista božanstvo što odaje Vaša aura na plakatima. Gospodine Medved, građani Senja imaju jednoga Boga, onog nebeskog, ovozemaljski im nije potreban. Povijest je poznavala liječnike koji su glumili bogove i odlučivali o životu i smrti. Zar se vodite njihovim idejama? Pa Vi, gospodine Medved, zastrašujete ovaj narod.

Muči Vas Registar branitelja, spomenik braniteljima, a brišete braniteljske komentare.  Vi ste, gospodine, kontradiktoran čovjek!

Što se tiče mog statusa u Registru branitelja Domovinskog rata, za Vašu informaciju, bio sam u Odredu naoružanih čamaca Senj, zajedno sa svojim sumještanima, iz ljubavi prema Svetom Jurju, Senju i Domovini. U isto se možete uvjeriti i na fotografijama Domovinskog rata (zakletve istog odreda) u Gradskom muzeju – opus Domovinski rat (posjetite Gradski muzej jer Vam je kultura često u fokusu ove predizborne kampanje).  Za devedeset i dva dana koja spominjete i koja su mi priznata u Registru  nisam tražio ni koristio nikakvo pravo iz Zakona o hrvatskim braniteljima.

Sve što u životu moja obitelji i ja imamo, stekli smo svojim radom, bez da smo išta dobili od gradskog, županijskog ili državnog proračuna. U HDZ sam se učlanio u travnju 1990. godine. Sve ove godine radio sam u Stranci nikad vođen privatnim interesom, nego isključivo za opće dobro. U proteklih 27 godina, bez obzira na različita vodstva Stranke i različite ljude u njoj, nikada nisam pomišljao na promjenu stranke ili politike. Što o meni misle oni koji me ipak najbolje poznaju ( Svetojurci) najbolje govore 332 glasa (63,40%) koje sam dobio kao kandidat za gradonačelnika. To znači da su za mene glasali i birači neskloni HDZ –u. Za mene osobno, Sanjina Rukavinu – vjerodostojnog.

Samo za usporedbu, u centru grada Senja, u kojem ste Vi odrasli i gdje Vas najbolje poznaju, dobili ste 177 glasova.  66 glasova manje od mene, Svetojurca. Vjerodostojno?

Vaših 598 dana, u neborbenom sektoru, ostvarili ste zapravo na svom radnom mjestu jer ste za to dobivali plaću kao liječnik.

Kada se već bavite Domovinskim ratom, bilo bi dobro da se raspitate i što su svi Vaši politički suradnici radili od 1991. do 1995. uključivši  pretvorbu i privatizaciju.

Zgrožen sam, g. Medved, s još jednom Vašom metaforom gdje politiku naše stranke uspoređujete s filmom Duga, mračna noć . U svakom Vašem obraćanju javnosti stalno ponavljate kako prijetim, ucjenjujem i potkupljujem građane. Mislite li da će konstantnim ponavljanjem laž postati istina? Ako itko građanima utjeruje strah, onda ste to upravo Vi s različitim insinuacijama i u konačnici dovlačenjem atmosfere jednog nadasve tužnog filma po hrvatski narod.

Ne ponovilo se…

Sanjin Rukavina, kandidat za gradonačelnika