Istinom protiv laži

Interes dijela ličke javnosti proteklih nekoliko dana zaokupila je vijest portala Slobodna Lika prema kojemu je direktor Zavoda za Mirovinsko osiguranje Hrvatske, Gospićanin Mile Rukavina “isposlovao”  mirovinu za Dragu Milinovića, oca saborskog zastupnika Darka Milinovića.

Novinarska znatiželja ponukala nas je da provjerimo ove tvrdnje portala Slobodna Lika, a evo što smo doznali:
Godine 1998. Zavod za mirovinsko osiguranje je priznao invaliditet Dragi Milinoviću koji nema veze s mjesecima provedenim u slovenskom zatvoru. Invaliditet je priznat na osnovu operacija na otvorenom srcu Drage Milinovića kada su mu ugrađena četiri bajpasa te na osnovu prometne nezgode kada je teško stradao g. Milinović. U toj prometnoj nesreći slomio je 12 rebara i život mu je spašen operativnim zahvatom vađenja slezena te za to dobiva naknadu 76 kuna.
U tekstu portala Slobodna Lika, osim gore navedenog, potkrala se još jedna neistina – g. Mile Rukavina nije tada (1998.) bio ni blizu mjesta ravnatelja Zavoda za mirovinsko osiguranje, već je to postao tek 2004. godine, dakle punih 6 godina nakon mirovine g. Drage Milinovića.
Osim brojnih nelogičnosti u tekstu portala Slobodna lika, u oko upada i elementarno nepoznavanje zakona. Status političkog zatvorenika priznaje posebna Vladina komisija, a ne mirovinski sustav.
Iako smo više puta g. Popovića pozvali da nam dostavi dokaze za svoje tekstove, ovoga puta ćemo to učiniti i javno putem portala. Portal Lika online bit će prvi koji će objaviti dokaze potkrijepljene činjenicama o bilo kakvim kriminalnim radnjama i neovisno o tome tko stoji iza njih. Naravno, prije toga ćemo obavijestiti nadležne institucije.

Nastavak ispod oglasa

L.O.