Istražuju „milicajce“ za ratni zločin 91. u Ličkom Osiku

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podnijelo je istražnom sucu Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zahtjev za provođenje istrage protiv šest osoba koje se sumnjiči da su kao “milicajci“ tzv. SAO Krajine 1991. godine počinili ratni zločin protiv civila u Ličkom Osiku u Hrvatskoj.

Prema priopćenju srbijanskog Tužiteljstva, šestorica „milicajaca“ su osumnjičeni da su u prvoj polovici listopada 91. godine u, kako se navodi – tadašnjem Teslingradu, zbog sumnje da posjeduju radio-stanicu i da surađuju s hrvatskim oružanim postrojbama „lišili slobode“ Maneta Rakića i njegovu djecu, sinove Dragana i Milovana, te kći Radmilu Rakić.

Nastavak ispod oglasa

– Poslije nekoliko dana su ih lišili života tako što su im vezali ruke i zatvorili usta ljepljivom trakom, uveli ih u kombi vozilo marke Tam, prevezli ih preko Svračkovog sela do kraške jame Golubnjača gdje su ih ubili hicima iz vatrenog oružja i potom bacili u jamu. Također su lišili života Luciju Rakić i zapalili njezino tijelo i vikendicu – navodi se u pripćenju Tužiteljstva za ratne zločine Republike Srbije.

Za okrivljene, čiji identitet nije objavljen, predložen je pritvor.

I.B.