Svi se gotovo s podsmijehom pitaju što se to u gospićkom HDZ – u  slavilo u izbornoj noći. Nakon što su pristigla izvješća slavlje se brzo pretvorilo u gorak okus stvarnosti koje su donijeli rezultati. Gospićki HDZ ponašao se kao Srbija koja često izgubljene bitke slavi kao pobjedu. Da podsjetimo, HDZ u gradu Gospiću prije dvije godine sa listom koju je predvodio dr. Darko Milinović imao je  54 %, te je u Gradskom vijeću lista koju je predvodio Petar Krmpotić imala apsolutnu većinu. “Pomlađivanje” HDZ – a rezultiralo je listom s prosjekom godina od 52, dok je prije dvije godine prosjek bio 40 godina.

HDZ u Gospiću ostao u šoku pa „slavio“  sramni rezultat od 25 % 

Na nedjeljnim izborima ne samo da gospićki HDZ nije prva politička opcija već je s 25 % osvojenih glasova  doživio poraz od Nezavisne liste Darka Milinovića i HSP – a Karla Starčevića te postao  treća politička opcija u samom gradu, što je prije nekoliko mjeseci bilo nezamislivo. Ako bi se izborni rezultati u Gradu Gospiću pretočili u rezultate za Gradsko vijeće, HDZ bi bio u oporbi, a vjerojatno bi lista Karla Starčevića dala predsjednika Gradskog vijeća.

HDZ – ovci odgovorili svojoj stranci na unutarstranačka ponižavanja proteklih mjeseci 

Projekt  HDZ – a u Gospiću predvođen političkim prevrtljivcima  i nekima koji nisu zaslužili biti na listi doživio je svoj debakl. Bilo je tu ako se gledaju Gospićani na listi HDZ – a, vrlo malo onih (samo jedan)   koji su toj listi dali određene vrijednosti. U te sigurno ne spadaju kao što smo rekli prevrtljivci, istrošeni kadrovi koji su pozivali na pomlađivanje, a borili se da budu na listi kao da su oni budućnost HDZ – a.

Gospićkom HDZ- u predviđaju  dugogodišnju oporbu

 Od ovakvog šoka i katastrofalnih rezultata teško je u idućim godinama očekivati oporavak gospićkog HDZ – a. Sada je vidljivo da ponižavanja koja su doživljavali proteklih mjeseci HDZ-ovci nisu zaboravili (nije im dozvoljen  demokratski izbor vodstva) te su kaznili  svoju stranku i po svemu sudeći poslali je u dugogodišnju oporbu Grada Gospića, budući ovog trena se ni u naznakama ne vidi čovjek u HDZ – u koji bi na bilo koji način mogao ugroziti Karla Starčevića. Gledajući sa današnje perspektive gotovo je nemoguće da Nezavisna lista  Darka Milinovića podrži nekoga iz HDZ –  a, a već smo spomenuli da su  liste Darka Milinovića i HSP – a Karla Starčevića  zajednički na ovim izborima u Gospiću dobili 64 %.

L.O./V.I.