Ivan Pešut: “Odnosi Hrvata i Srba na europskom standardu”

-

ivanpešut_prsa_15042013OPĆINSKI ODBOR HDZ-a UDBINA

Udbina, 13.kolovoza 2013.godine 

Nastavak ispod oglasa

                                                                                                          LIKA ONLINE 

                     Poštovani,

             vezano za reagiranje gospodina Ante Franića „Trebaju li nam ćirilični natpisi i ćirilična glazba?“ ovim putem upućujemo sljedeće

 

P R I O P Ć E N J E 

            U kojem želim podsjetiti gospodina Franića da je prošli saziv Općinskog vijeća Udbine jednoglasno donio Odluku da će se poštivati ustavni Zakon o pravima nacionalnih manjina, te začuđuje činjenica da gospodin Franić kao član HSLS-a pokušava na ovaj način kršiti Zakone Republike Hrvatske za koje je glasovao i HSLS.

Do sada su odnosi između Hrvata i Srba u Općini Udbini bili na europskom standardu te smo uvjerenja da ovakva priopćenja HSLS-a neće poremetiti ista. Pozivamo gospodina Franića da osnuje ogranak HSLS na Udbini i na taj način artikulira stavove HSLS ili neka dođe živjeti na Udbinu i dijeli s nama zajedničku sudbinu ove prosperitetne Općine.

Obilježavanje Dana Vojno redarstvene akcije „Oluja“, te Dana domovinske zahvalnosti obilježili smo na dostojanstven način i to: polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u ime Općine Udbina na spomen obilježjima Ljubovo, Podlapača i kod križa na Udbini. Također smo financijski pomogli (zajedno sa L.U. „Gradina“) takmičenje u gađanju glinenih golubova, a na kojem su sudjelovale Lovačke udruge iz Ličko – senjske županije.

Napominjemo da sa organizacijom i nastupom sastava Jandrino jato nemamo nikakve veze, i ako je u tome nešto protuzakonito pozivamo policiju da sukladno Zakonu i reagira .

Za svoje izborne poraze tražite druge razloge!

 

S poštovanjem

Predsjednik

Ivan Pešut