Sinoć je u GPOU Otočac održana Izborna skupština Gradske organizacije Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Otočac na kojoj je izabrana predsjednica zajednice žena “Katarina Zrinski” Otočac, Gradski odbor te izaslanice za izbornu skupštinu ŽO ZŽ HDZ “Katarina Zrinski”.

Izbornoj skupštini nazočila je i Predsjednica ŽO ZŽ HDZ “Katarina Zrinski” gđa Marta Grgurić koja je naglasila da je odgovornost na ženama da se izbore za svoja prava što u ovom slučaju mogu činiti kroz zajednicu „Katarina Zrinski“ koja pruža priliku ženama da svoje političke ali i bilo koje druge ambicije javno i otvoreno zastupaju. Istaknula je i da žene čine polovicu ukupne populacije te u tom smislu imaju pravo na razmjernu zastupljenost u predstavničkim i izvršnim tijelima te da nedostatkom žena u političkim procesima gubimo dragocjene sposobnosti koje samo žene posjeduju Istaknula je također i da naše djelovanje treba biti usmjereno prema tome da se ženama koje se odluče politički angažirati pruži podrška i pomoć.

 

Na Izbornoj skupštini prisutnima se obratio i predsjednik GO HDZ Otočac dr.sc. Branislav Šutić: „želio sam da se pozdrave dame koje obnašaju određene funkcije na razini grada ali i županije, vidjeli ste da ih je puno i upravo kroz taj dio je vidljivo da stranka vodi brigu o ženskoj populaciji a ima za to i razloga jer znamo da je žena – majka temelj obitelji i društva pa tako i HDZ-a. HDZ ima jake temelje jer stranka koja ima ovakav respektabilan broj žena u svom članstvu daje poticaj razvoju stranke, dajete obvezu meni da vodim brigu o onome što činite za stranku. Moj je moto kao predsjednika HDZ-a da stvaramo zajedništvo unutar stranke i unutar našeg Grada, kako bismo zajedništvom išli do boljitka. Nadam se da se nitko neće povrijediti ako smo ga izostavili i mislim da bez svih vas HDZ ne bi mogao ostvariti svoj cilj zato sam htio da cijeli sustav stranke, od GO, NO, Zajednice žena bude stožer naše stranke. Kada vidim ovaj broj vas ovdje ne sumnjam da nećemo polučiti dobar rezultat; vodit ćemo računa i na lokalnim izborima da zastupljenost žena bude visoka i vjerujem da ćete mi pomoći da ostvarimo veličanstvenu pobjedu te da na taj način pomognemo i mladima i gradu Otočcu.

Gradska uprava Grada Otočca mora biti servis građana i biti građanima na usluzi te stvarati preduvjete za otvaranje novih investicija. Grad mora imati odjel za europske fondove koji će uputiti građane kako povući sredstva iz europskih fondova. Zaključno moram naglasiti da je predsjednik ŽO HDZ LSŽ dr. Darko Milinović izrazio želju da dođe u Otočac ali je spriječen radi prehlade te vas pozdravlja i zahvaljuje na svim glasovima koje je dobio na parlamentarnim izborima. Pomognite mi da ostvarimo pobjedu na predstojećim lokalnim izborima da u simbiozi sa županijom i Vladom RH razvijamo ovaj grad i činimo ga perspektivnim za mlade. Hvala Vam još jednom i neka Bog čuva Vas i vaše obitelji.“

Nakon uvodnih prigodnih pozdrava i obraćanja održan je radni dio Izborne skupštine na kojoj je za predsjednicu izabrana Ivana Krpan dok su u Gradski odbor ZŽ “Katarina Zrinski” Otočac izabrane:

Ana-Marija Cvitković
Marijana Devčić
Dragica Rogić
Nikolina Ostović
Jadranka Junuzović
Ruža Vidmar
Mihaela Majnarić
Nevenka Matasić
Maja Kranjčević

Za izaslanice za Županijski odbor zajednice žena “Katarina Zrinski” izabrane

Elizabeta Božičević
Marica Rogić
Renata Netahli
Jadranka Prša
Verica Dasović
Vera Atalić
Zdenka Grahovac
Snježana Labrović
Ivana Štefanac
Josipa Amić

Nakon Izborne skupštine za prisutne je organizirano druženje uz glazbu.

L.O./Indirektno