Ivana nam je pokazala kako frekvencije djeluju na skrivene spektre prirode

0

Likovna udruga Lika iz Gospića je povodom rođendana Nikole Tesle danas ugostila Ivanu Ožetski iz Ivanićgrada. Ivana je pred pomalo začuđenom publikom na ravnu metalnu plohu prosipala pijesak u boji, a onda bi ta sitna zrnca pod djelovanjem različitih frekvencija „oživjela“ i pred nama stvarala slike.

-Ovu izložbu sam nazvala Geometrija prirode, a sve je počelo mojim bavljenjem frekvencija boje. Fascinirana sam djelima Nikole Tesle i još prije dvije godine prihvatila sam se generatora frekvencije. Tako npr. crvena boja iza sebe skriva nijanse koje mi nismo u stanju vidjeti zato što je ne doživljavmo na takav način. Sve oko nas ovisi o odašiljanju valova različite frekvencije. Ovdje je uređaj koji nam pomaže da doživljavamo te skrivene nijanse kao crtež, kao stvarnost. Ovdje dodajem na plohu crvenu ili zelenu boju jer nam one odlično pokazuju te skrivene crteže. Ipak, najbolje crtanje frekvencijama stvara obični griz, ističe Ivana,

Oglas

Večerašnja izložba sadržala je kao cjelinu sfere, kugle satkane od tetraedra. Treći dio izložbe sastoji se od grafika jer Ivanu fascinira okupljanje magnetskih čestica u „rojeve“, jata ili slično okupljanje kao kod živih organizama. Otisnute na drvetu te čestice postaju prava umjetnička djela. Kao sinergija frekvencija i čestica oko nas.

M.S.