Među imenima kandidata s ličkom područja u IX. Izbornoj jedinici  na koalicijskoj listi „Desna liga“ našla je i mlada Otočanka iz HSP-a Ivana Prša Dejanović. Ivana je školovana, ali  sudbine da je na poslu uvijek nekome zamjena. U politici ima kratki staž, ali se u razgovoru nazire njezin izoštreni instinkt kada su u pitanju nastojanja da učini pomake za opće dobro. Ivana je na listi sedma po redu.

-Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju da budem jedna od kandidata za Izbore 2020.godine. Moji osobni stavovi za koje se zalažem su na prvom mjestu zapošljavanje mladih po stručnoj spremi jer smo svjedoci da većina mladih visokoobrazovanih ljudi odlazi iz zemlje zbog nemogućnosti pronalaska stalnog posla. Rad na neodređeno vrijeme je prioritet za sve radnike, što znači stabilnost svake obitelji i pojedinca.

-Što ima lošega u radu na određeno vrijeme?

-Govorim iz vlastitog iskustva  pa smatram da je dana prevelika mogućnost zlouporabe rada na određeno vrijeme, što bi trebalo bolje regulirati zakonom. Zaštititi nacionalni interes jačanjem našeg domaćeg kapitala drvne i agro industrije, gdje je prioritet podržati domaće ulagače jer danas našu najbolju sirovinu koju Hrvatska ima eksploatiraju strani investitori. Uz to važna je ravnopravnost i zaštita žena u društvu i u obitelji jer su žene danas daleko ispod u pravima u odnosu na muškarce, što uključuje i politiku.

Vaša poruka glasačima?

Za kraj pozivam glasače, posebno mlade ljude,  da glasaju po svojoj savjesti i nikako ne po nečijem  naputku. Da svojim glasovima promijene staru političku garnituru, onu koja nema čestitosti i poštenja, a što su osobine i glavne odlike stranke kojoj pripadam

M.S.