zamjenica župana Ivana Tomaš

Ponukane smo reagirati povodom razloga koje je navela gospođa Ivana Tomaš Devčić, kada je odlučila istupiti iz HDZ-a. Smatramo da istupanje gospođe Tomaš Devčić nije bilo iz onih razloga koje je ona navela već se razlozi moraju tražiti u nekim drugim ciljevima.

Ivani Tomaš Devčić odjednom smeta „jednoumlje“……………

Prije svega želimo osuditi izjavu gospođe dožupanice da je vrijeme da se promijeni „jednoumlje“ u Ličko-senjskoj županiji. Postavljamo pitanje kako Vas to „jednoumlje“ nije smetalo kada Vas je HDZ-e Ličko – senjske županije i grada Otočca u vrijeme kad je predsjednik bio Milan Jurković predlagao na razne dužnosti od glasnogovornice do dožupanice? Tada vam je to „jednoumlje“ očito godilo.

Jednako tako zvučite potpuno nevjerodostojno jer upravo prema vašim riječima sa čelništvom Županije, kako ste sami rekli surađivali ste odlično. Druga nekorektnost u Vašem navodu je odnos prema vama kao ženi. Mnoge žene u općinama i gradovima iz HDZ-a su na značajnim dužnostima, kao što su zamjenice gradonačelnika, predsjednice vijeća, pročelnice, direktorice javnih poduzeća i ustanova…. .

Ne koristite rodnu pripadnost za političke obračune i svoje ciljeve ………………

Nama je nedopustivo da svoju rodnu pripadnost koristite za niske političke obračune. Smatramo da žene u Ličko-senjskoj županiji nisu na određenim pozicijama radi svoje rodne pripadnosti, nego radi svoje sposobnosti. Osim što ste promovirali samo sebe, što je legitimno, nismo primijetile da ste se zalagale za položaj žena u Ličko-senjskoj županiji.

Sve mi dole navedene osuđujemo Vaše izjave, te želimo izvijestiti javnost o dobrom društveno-političkom položaju žena u Ličko-senjskoj županiji što se tiče HDZ-a, te da mi ne dijelimo Vaša razmišljanja. Napominjemo da je većina žena među kojima ste i vi završile Političku akademiju HDZ-a upravo na prijedlog Županijskog odbora HDZ-a LSŽ. Vama je to bilo plaćeno kao i svim ostalima i tada vam to „jednoumlje“ očito nije smetalo . Bez obzira na Vašu nekorektnost kojom ste indirektno naštetili ženama, želimo Vam puno uspjeha u Vašem radu.

PREDSJEDNIŠTVO

ŽO Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski „ LSŽ

Marta Grgurić, predsjednica

Vera Dasović

Smiljana Čemeljić Šuljić

Jasminka Prpić Tomljanović

Mirjana Blašković

Danijela Gvojić

Mandica Ratković