Dožupanica Tomaš
Dožupanica Tomaš
Dožupanica Tomaš

Na adresu portala Lika online stiglo je priopćenje dožupanice Ivane Tomaš. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:
Priopćenja koja ovih dana potpisuje Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac nedvojbeno ukazuju da bi svakom građaninu Otočca koji nije rođen u tom gradu i koji ne misli kao gradonačelnik bilo najbolje da odseli, ili ako već neće da šuti.

Svima je vidljivo da pokušavate narušiti cjelovitost Ličko-senjske županije. Vi ste jedini čelnik lokalne samouprave koji radi kao i Vlada RH na razbijanju županije, jer niste htjeli podržati deklaraciju o cjelovitosti Ličko-senjske županije .Isto tako postupio je i županijski  SDP pa je svima jasno da u političkom , a očito i svjetonazorskom smislu pripadate SDP-u, jer ste i svog savjetnika imenovali iz redova SDP-a . 

Kako pošteno vodite ovaj grad može se naširoko raspravljati. Vi ste zadnji koji možete prozivati bilo koga za nepravilnosti.  Dobro je poznata činjenica da ste u vremenu dok se ginulo za Republiku Hrvatsku privatizacijom došli do vlasništva veterinarske stanice i postali suvlasnik Radio Otočca. Napominjem i posebno naglašavam da ste postali vlasnik veterinarske stanice u užem središtu grada sa pripadajućim zgradama od nekoliko stotina kvadrata i povećim zemljištem za tek nešto više od 15 000 kuna. Stvarno moralno i pošteno. Revizija nije utvrdila zakonitost procjene vrijednosti zemljišta i nekretnina  , te je li isto stvarno vrijedilo više od 15 000 kuna. Jeste li se na taj način protuzakonito obogatili? U zadnje vrijeme građani Otočca se sve više pitaju jeste li lagali u privatizaciji i jeste li Vi ratni profiter? Ne zaboravite da su privatizacija i ratno profiterstvo kriminali koji ne zastarijevaju Ne znam je li poznato institucijama da Vi kao gradonačelnik sa oko pola milijuna kuna proračunskih sredstava financirate instituciju kojoj ste suvlasnik. Pitanje je – kada će se s tim pozabaviti USKOK ili Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa?     

Lagali ste ljude u predizbornoj kampanji. Sjetite se kako ste prijevarom, kada ste naprasno prešli u HSS, postali Gradonačelnik. Prevarili ste biračko tijelo!  I sada ste opet prevarom biračkog tijela u koaliciji s SDP-om. Mnogi se pitaju jeste li lagali i u privatizaciji.

Dakle, vaš jedini kontinuitet rada je prevara. I to građani prepoznaju.

 S poštovanjem

Zamjenica župana LSŽ

  Ivana Tomaš