Ivanova nova gitara

       GOSPIĆ –  Dječak Ivan Tomašević (13) zacijelo će vječno pamtiti nedavni posjet Zagrebu.  U   Centru “Vinko Bek” koji se bavi  poticanjem  mladih glazbenika koji imaju problema s vidom Ivan je na dar dobio odličnu klasičnu gitaru, instrument koji će mu pomoći u nastavku njegove glazbene karijere. Njegova majka Blaženka ponosna je na sina i njegov talent koji su prepoznali pedagozi i predložili da instrument dođe u prave ruke. Ivan nam je pojasnio kako sluša i svira samo rokc, country i sličnu kvalitetnu glazbu.

 – Ne volim turbo-folk  niti glazbu što je izvodi Psy. Trenutno radim na reggeju i vježbam „No Woman, No Cry“ od Bob Marleya. S gitarom sam se počeo družiti kada sam u 2. razredu upisao Glazbenu školu. Nisam skoro ništa znao o sviranju gitare, a danas već dosta znam i sviram svakog dana. To mi je najljepša zabava. Sada sam završio 5. razred osnovne Glazbene škole. Uz gitaru i pjevam, a za svoj gušt sviram Rolling Stonese, John Denvera,Beatlese… Volim slušati i svirati samo dobru glazbu, rekao nam je Ivan i potom odsvirao i otpjevao „Angie“ od Rolling Stonesa.

Nastavak ispod oglasa

   Udruga je „Vinko Bek“ osnovana u čast nedavno preminulog skladatelja, a osnovala ju je njegova supruga.  Za financijski dio priče o donaciji instrumenata talentiranoj djeci zaslužan  je „Line’s Club“.  Na spomenutoj priredbi nastupio je  virtuoz Matija Dedić izvodeći dio raskošnog opusa. Slušajući kako Matija svira klavir mladi su talenti svakako poželjeli da i oni jednoga dana budu veliki glazbenici. Iskreno im želimo da u tome i uspiju!

M. S.