Ivica amo, Ivica tamo

Nitko se nije javio na natječaj za ravnatelja Doma zdravlja Otočac pa je za v.d. ravnatelja ponovno imenovan ni manje ni više, kako kažu, politički podoban, moralno osviješteni, po HDZ-ovom normativu nevjerovatno uspješni dr. Ivica Miletić (HDZ). Upravno vijeće DZ Otočac kojega čine mr.sc. Branislav Šutić, prof. – predsjednik, Miranda Meter – Vuković, dr.med. – član, mr.sc. Jadranka Kazda-Garković, dr.med.spec.ped. – član, Božidar Kovačić – član, Emil Kotvica, prof. – član, kako nije bilo niti jednog drugog kandidata izabrali su Ivicu Miletića da ponovno vodi ovu ustanovu, ali kao vršitelja dužnosti na rok „trajanja“ od godine dana.

I dok je dr. Miletić u neka prošla vremena bio pod skutima ondašnjeg HDZ-a, očito je, da je i dalje bez razlike što se političko rukovodstvo HDZ-a u gradu Otočcu itekako promijenilo i dalje o(p)stao kao najbolje političko rješenje. Ne umanjujući dosadašnji stručan rad dr. Miletića, u Otočcu se provlači javno pitanje do kuda idu i do kud će stići politička kadroviranja koja ne gledajući političku obojenost  pojedinaca ovo naše društvo i okolinu čine krkljancem bez kraja. Ne sumnjajući u ispravnost odluke UV DZ Otočac, opravdano se u javnosti postavlja upitnost zašto se na natječaj nije javio nitko drugi,  zašto je navodno, i dr. Davor Atalić  odbacio ponuđenu mogućnost da preuzme tu dužnost, nameće se i pitanje zar u Otočcu ne postoji osoba, poglavito jer ne mora biti iz zdravstvenog sustava, da preuzme tu, pa nazovimo ju menadžersku dužnost.

Nastavak ispod oglasa

Politički vizionari, upućeni na politička zbivanja u Ličko senjskoj županiji, već su sad upoznati sa budućnošću DZ Otočac, tako da brige neće biti kad je u pitanju novi ravnatelj DZ Otočac, kojega čeka sređeno političko ekonomsko stanje u toj ustanovi.

Ako uzmemo u obzir pojedine ekonom-političare koji, teško podnoseći utemeljenu kritiku, posežu za informacijama iz privatnih života drugih ljudi, te pokušavaju vršiti razne pritiske, često im to kod nekih ne prolazi, jer trebaju biti svjesni da se i o njihovim privatnim životima, kao i o privatnim životima njihovih bližnjih, mogu napisati knjige. Kad o tome govorimo, onda moramo reći da su Otočac a i Gospić uistinu mali gradovi, sve se zna, i nema čovjeka kojem se ne bi moglo izvući prljavo rublje. Nitko nije svetac, svatko ima bivše prijatelje i prijateljice, bivše momke i djevojke, ljubavnice i ljubavnike, i malo što može ostati tajna. Zna se tko je homoseksualac, biseksualac, impotentan, pijanac, ovakav, onakav…

Tako da kažem, o DZ Otočaca ovaj put neću, bar kad je patriotizam i moralnost u pitanju, jer kod (zlo)upotreba privatnih informacija treba biti oprezan. Jer ima ona poslovica koja kaže – tko se mača laća, od mača i pogiba.

Dražen Prša