Ivica Čačić Kockar

Prisiljen sam reagirati na izjave Mladena Rogića, kako ga mnogi nazivaju ratnog profitera (kuća u elitnom dijelu Zagreba, dva stana…) i pod sumnjivim okolnostima  invalida Domovinskog rata s čime se ja mogu, a i ne moram složiti  upućene osobno meni, a objavljene na portalu Slobodna laž ( ili provotno Lika) od 25.06.2015.godine, iako stara poslovica kaže; “Nije važno što ti je rečeno, već tko ti je rekao.“

Sa spomenutim oficirom JNA nisam imao apsolutno nikakve veze. Zašto vikend Ličanin spominje ’91. očito je njemu poznato,a ja po tom pitanju mirno spavam.

Nadalje, kino „Korzo“ je jedno od posjećenijih i među prvim digitaliziranim nezavisnim kinima u RH na što sam iznimno ponosan kao, vjerujem i svi stanovnici grada Gospića. Uz veliku pomoć gradske vlasti,  pripisujem si dio  zasluge za to.

Također, kino „Korzo“ sa pripadajućim caffe barom na usluzi je svim građanima i institucijama Gospića i  Ličko-senjske županije. U njemu se okupljaju pripadnici svih sfera društva pa tako i moji prijatelji, što smatram nije zabranjeno niti kažnjivo.  Inače, ja nisam direktor već voditelj kina koji je prije tog radnog mjesta 4 godine bio bez zaposlenja.

Ukoliko sam pomogao i jednom čovjeku u bilo kojem pogledu, smatram to svojim  obvezom jer me narod od 1991.godine birao u Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu pa i između ostalog da pomažem ljudima, što mi je, ponavljam  i obveza. Dakle, o mom društvenom političkom ugledu ne može govoriti vikend Ličanin već nek o  tome govore ljudi koji su me svih ovih godina birali i dali mi povjerenje. Dok je tako, uvijek ću im biti na usluzi.  Ja sam društveno  politički aktivan čovjek sa širokim krugom poznanstva, družim se sa mnogim ljudima, ali ta druženja nisu ničim uvjetovana.

Sve što sam stekao u životu, stekao sam primanjima u svojih 35 godina radnog staža, a od države nisam dobio ništa i zadovoljan sam svojim imovinskim stanjem.

Još uvijek čekam odgovore na postavljena pitanja Mladenu Rogiću koji gotovo da nema radnog staža, a kako neki govore ima kuću u elitnom dijelu Zagreba, dva stana itd.

Moja predizborna obećanja najbolje opravdavaju rad i rezultati moje stranke – Hrvatske demokratske zajednice. Uostalom, neka to ostane na ocjeni građana.

Na samome kraju , i više sam nego spreman izaći pred DORH i USKOK, na što pozivam i Mladena Rogića koji očito zbog toga ima besane noći.

Ivica Čačić Kockar