Ivica Kostelić na prijemu kod župana ličko-senjskog

Nakon prijeđenih 110 km jučer je u NP Paklenica zaršena ekspedicija  u kojoj su sudjelovali pripadnici Specijalnih snaga HV i naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić. Detalje ove odiseje ispričao je Ivica na današnjem prijemu kod župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića.

-Krenuli smo 27. siječnja sa Vratnika i nakon pet dana smo stigli na Veliko Rujno kod Paklenice. Sa mnom je hodalo i 12 dečki iz Specijalnih postrojbi HV-a. Namjerno smo izbjegavali korištenje planinarskih objekata i skloništa. Bili smo oslonjeni samo na ono što smo nosili, a to je bilo oko 40 kg opreme. Unatoč promjenjivim i surovim vremenskim prilikama Sjeverni Velebit je puno lakša dionica od Južnog Velebita gdje smo naišli na mnoštvo vrtača i gotovo neprohodnih dionica. Posebno kod Zavižana. Unatoč teškoćama i surovim klimatskim uvjetima na Velebitu bila je ovo avantura za pamćenje, rekao je tijekom prijema naš najtrofejniji skijaš Ivica Kostelić. Župan dr. Darko Milinović zahvalio se Ivici što je sa svojim timom odabrao upravo Velebit za trasu ove ekspedicije.

Nastavak ispod oglasa

-Na ovaj način se medijski promovira naša najljepša planina sa dva nacionalna parka i parkom prirode. Ovo je najljepša hrvatska županija čije planinske dijelove treba dodatno valorizirati u turističkom smislu, a ekspedicija proslavljenog Ivice Kostelića svakako je najbolji način otkrivanja svijetu posebnosti ovog dijela Ličko-senjske županije, rekao je župan Milinović. Budući su na prijemu bile i predstavnice Turističke zajednice Grada Gospića i Ličko-senjske županije, kao i članovi HGSS Gospić i PD „Željezničar“ nakon službenog dijela prijema uslijedila je razmjena iskustava vezanih uz „hrvatski Olimp“ i vjerojatno najljepšu europsku planinu.

M.S.