Zatvor u Gospiću
Zatvor u Gospiću

  Gospić- Iako nema službenih informacija sasvim je izgledno da će Ivu Sanadera za odsluženje dijela zatvorske kazne pripasti Okružni zatvor u Gospiću. Spekulira se da je ex-premijer poželio kaznu služiti  u  mirnijoj i manjoj sredini, pa je osim Lepoglave, Šibenika i Pule Gospić postao pravi  izbor. Budući da zatvorski sustav RH ne poznaje posebne beneficije Sanaderu u konačnici treba biti svejedno gdje se nalazi u četiri zida. Neki pak spekuliraju da je gospićki zatvor izabran zbog  manjeg broja zatvorenika i relativno dobrih uvjeta boravka u zatvoru.

Čedo Prodanović: Ostaje u Remetincu do kraja postupaka, a nakon toga ide u Lepoglavu ili Gospić

Kako je nedavno u izjavi  za Večernji list Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović rekao, Sanader u Remetincu ostaje do kraja postupka, a nakon toga ide u Lepoglavu ili Gospić.

– Vjerujem da ga neće uputiti na izdržavanje kazne prije no što završe ova dva postupka. Kad se donesu nepravomoćne presude, odlučit će se kamo će u zatvor. Pretpostavljam da će to biti ili Lepoglava ili Gospić. Najgore moguće – kazao je tada Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović za Večernji list.

L. O.