Ivo Sanaderu napustio državu

3

Bivši premijer Ivo Sanader jutros je viđen kako napušta svoj stan u Kozarčevoj. Uskoro se doznalo da DORH traži skidanje njegovog zastupničkog imuniteta. I dok se očekivala odluka Sabora o tom zahtjevu, potvrđeno je da je Sanader uspio napustiti zemlju!

Krunoslav Borovec novinarima je potvrdio i službeno da je Ivo Sanader prešao hrvatsko-slovensku granicu.

“Potvrđujemo da je dr. Ivo Sanader izašao iz Republike Hrvatske danas u 11,10 sati preko MCGP Bregana. U trenutku prelaska državne granice policija nije imala nikakav pravni osnov navedenoj osobi zapriječiti izlazak iz zemlje”, piše u priopćenju kojeg je potpisao Borovac.

Neslužbeno se doznaje da DORH u svom zahtjevu za Sanadera traži skidanje imuniteta i pritvaranje zbog zluporabe položaja i ovlasti u slučaju Fimi medija.

Skidanje imuniteta saborskom zastupniku Ivi Sanaderu uskoro bi mogla biti tema kojom će se baviti naše najviše zakonodavno tijelo. Naime, u četvrtak je kabinet predsjednika Sabora zaprimio zahtjev da se Sanaderu skine imunitet. Sadržaj zahtjeva Državnog odvjetništva još uvijek je nepoznat, a glasnogovornica predsjednika Sabora Martina Buntić Jurčić nije ga htjela komentirati, potvrdivši tek da je došao u Sabor u jutarnjim satima.

Uskoro opširnije