Ronioci Antiterorističke jedinice Lučko iz Bogdanice kod Gospića izronili minu

Prije 20-ak dana ronioci Antiterorističke jedinice Lučko iz rijeke Novčice u centru Gospića izronili su šest ručnih bombi.

Danas su na dojavu građanina iz Gospića pretraživali rijeku Bogdanicu u Gospiću. Nedavno je Policijska uprava ličko-senjska zaprimila dojavu građanina da se u rijeci Bogdanici u Gospiću nalaze eksplozivno-minska sredstva.

Nastavak ispod oglasa

Ronioci Antiterorističke jedinice Lučko su izronili minu Brixia call. 45 mm za talijanski laki minobacač koja potječe iz II. Svjetskog rata. S obzirom na to da je bila u oštećenom stanju, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske su ju uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništili.

Nitko ne zna koliko se još ne eksplodiranih mina nalazi u rijekama kod Gospića. S godinama ih je prekrio mulj i podvodno raslinje. U slučaju pronalaska zaostalih mina i bombi, svakako je najbolje za intervenciju pozvati policiju.

Podsjećamo da akcija „Manje oružja – manje tragedija“ traje, a kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

PULS/L. O.