OTOČAC- Kako smo već javljali u pomoć poplavljenoj Slavoniji pritekla je i   GO HDZ Otočac. Prikupljalo se ono najpotrebnije, ne bi li se ugroženom stanovništvu olakšalo izbivanje iz njihovih domova i pospješio povratak. Tako je prikupljena pomoć u protu vrijednosti od oko 200 tisuća kuna. Ovoga vikenda Otočani su otišli korak dalje. Da bi ubrzali dostavu pomoći organizirali su jedan šleper i zaputili se s njim u općinu Nijemci. Ranijim se dogovorom doznalo kako u ovoj općini obitava veliki broj stradalnika, pa se pomoć željelo izravno dostaviti. U ovom dijelu priče dogodilo se nešto pomalo nesvakidašnje, barem kada su političari u pitanju. Nitko od meritornih nije želio davati izjave. Dobili smo pomalo šturi dopis i to je bilo to! Tako nas je u svojem dopisu predsjednik GO HDZ-a Grada Otočca mr. sc. Branislav Šutić informirao o ovoj hvale vrijednoj akciji. Tekst koji slijedi tek je naša proširena novinarska verzija.
Građani i građanke Otočca i ovoga su puta pokazali svoja velika srca jer je prikupljeno mnoštvo hrane, vode, higijenskih potrepština, madraca, deka, posteljine i dezinfekcijskih sredstava. U akciju prikupljanja pomoći koju su proveli Odbori GO HDZ Grada Otočca uključili su se brojni članovi HDZ-a , simpatizeri stranke, kao i brojni poduzetnici i ustanove. Akciju prikupljanja pomoći pomogla je tvrtka „Regata d.o.o.“ Dražena Atalića koji je ustupio prostor za prikupljanje humanitarne akcije kao i tvrtka „Kljuki d.o.o.“Darka Antića koja donirala prijevoz humanitarne pomoći šleperom do Općine Nijemci.  Akciju je na svoj način pomagao i HDZ ličko-senjske županije. Niti predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović nije želio davati komentare. Na telefonski upit kako gleda na ovu humanu gestu otočkih HDZ-ovaca, građana i poduzetnika, samo je kratko kazao kako ne želi davati bilo kakve konkretne izjave.
-Sve što je od pomoći prikupljeno u našoj županiji, a uvjeren sam i u cijeloj Hrvatskoj, prikupljeno je za naše Slavonce od srca. Zato bi u tom kontekstu bilo ne etično davati bilo kakve komentare i izjave koje bi neki tretirali kao dobivanje političkih poena. Vrijeme za pružanje pomoći, a ne za politička nadmetanje, rekao nam je dr. Darko Milinović.

L.O./H. J.