Iz podruma ukrao mlijeko, ulje, alkohol i bušilicu

Vikend koji je za nama bio je u znaku dva kaznena djela i sedam prometnih nesreća. Tako su policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili kriminalistička istraživanja

nad 64-godišnjakom, 35-godišnjakom i 29-godišnjakinjom (svi s područja  grada Gospića) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Majstori su u rujnu i listopadu ove godine u šumskom predjelu Urija, posjekli i izvezli 31,61 m³ hrastovog drveta, vlasništvo šumarije u Gospiću. 

Nastavak ispod oglasa

Stopama kriminala krenuo je i 18-godišnjak s područja grada Gospića zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu. On je noću 23./24. listopada 2020. godine provalio u podrumsku prostoriju stambene zgrade u Ličkom Osiku. Pri tom je ukrao više litara mlijeka, ulja, alkoholnog pića i bušilicu, oštetivši 54-godišnjaka iz Ličkog Osika.

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave. 

Dogodile su se i tri prometne nesreće  s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Karlobaga. U njima je jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđene.

Jučer u 13,45 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Barić Draga je 29-godišnjak iz Dugog Sela upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake, vozeći iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga. Uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad motociklom i udario u zaštitnu ogradu, nakon čega se motocikl zapalio i u potpunosti izgorio. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Senja (2). 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je u petak, 23. listopada na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok. Mađarski državljanin (46) kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilom „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca. 

PULS/L.O.