Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Općini Brinje 400 tisuća kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je u srijedu organiziralo svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2018. godinu i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi nacionalne mjere za ostvarenje ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, a putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju, kontinuirano pomaže slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne samouprave u provedbi infrastrukturnih projekata koji su prepoznati kao potreba i razvojni prioritet. Prvenstveno se to odnosi na projekte iz područja komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture za koje se procijeni da će pridonijeti poboljšanju standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva te stvoriti preduvjete za gospodarski i društveni razvoj slabije razvijenih područja. Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac jučer je potpisala 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, a u protekle dvije godine putem ovih programa sufinancirana su 722 projekta u ukupnom iznosu 212 milijuna kuna.

U Zagrebu je, potpisivanju ugovora s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac, ispred Općine Brinje nazočio pročelnik Marijan Bardiovski. Općini Brinje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u 2018. godini odobrilo 400.000 kn za sufinanciranje projekta pod nazivom „Rekonstrukcija DV Tratinčica“. Sredstva se odnose na projekt energetske obnove dječjeg vrtića ukupne vrijednosti 1,3 mil.kn koji će se financirati iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Fonda za sufinanciranje projekta EU te vlastitih sredstava Općine Brinje.

Ana Manjerović/MRRFEU