Iz Upravnog vijeća NP Plitvička jezera razriješen Boris Luketić – Branislav Šutić ostao!

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL/Arhiva 2012. Poznati restoran Lička kuća na Plitvicama zapalio se nešto prije 7 sati.

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić sa mjesta člana Upravnog vijeća JUNP Plitvička jezera smijenio je Borisa Luketića. Razlog ove iznenadne smjene u ovom trenutku je nepoznanica. Boris Luketić (HDZ) bivši je načelnik Općine Plitvička jezera i aktivni turistički djelatnik te jedini od pet članova Upravnog vijeća koji živi i radi na području Plitvica.

Drugi HDZ-ovac koji je preživio eliminaciju iz UV NP Plitvička jezera je predsjednik otočkog HDZ-a Branislav Šutić. Uz Šutićevo ime u Nacionalnom parku Plitvička jezera vežu se mnoge kontroverze. Čini se da je prijateljstvo Branislava Šutića i ministra Tomislava Ćorića, kojim se Šutić javno hvali zaustavilo njegovu eliminaciju iz ove ustanove. Upravo zbog imenovanja Šutića brojni su nacionalni mediji prozivali ministra Ćorića i držali ga spornim s obzirom da je riječ o bivšem ravnatelju parka koji je već jednom dobio otkaz u parku, i to iz razloga što nije dolazio na posao.

Na mjesto Borisa Luketića u Upravnom vijeću Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovana je Tihana Oštrina, ravnateljica Baraćevih špilja iz susjedne Karlovačke županije.

Bolji poznavatelji političkih prilika tvrde kako je imenovanje Oštrine velika pobjeda HDZ-a Karlovačke županije i težak poraz ličkog ogranka stranke iz kojeg su nam potvrdili kako ih oko ovoga razrješenja nitko nije kontaktirao.

L.O.