Iz vježbe i osiguranja-u stvarnu akciju spašavanja

0

Tijekom dana mnogi su se planinari priključili izletu od Paklenice preko Zavižana pod nazivom  „Highlander 55“. Dio je to uhodane staze i planinarskog poduhvata koji se na Velebitu organizira četvrtu godinu  zaredom. Zadnji dio hodnje završio je u planinarskoj kući na Baškim Oštarijema gdje je večeras  održana prezentacija filma i knjige znamenitog hrvatskog i svjetskog planinara Stipe Božića. U osiguranju dijela staze bili su pripadnici HGSS-a stanice Gospić čija se nazočnost uskoro prometnula u akciju spašavanja. Među ekipom HGSS-a  je bio i voditelj stanice Joso Brozičević.

-Na predjelu skijališta iznad hostela na Baškim Oštarijama potpuno neovisno o ovome poduhvatu nalazila se skupina planinara iz Samobora. Pri tome je jedna planinarka (1962.) nespretno pala i slomila ruku u laktu. Odmah smo se priključili toj grupi, imobilizirali slomljenu ruku i pomogli toj ženi pri spuštanju niz strme padine do hostela. Ondje ju je već čekala ekipa hitne medicinske pomoći i  zbrinula u Općoj bolnici Gospić, rekao nam je voditelj gospićkog HGSS-a Joso Brozičević.

Oglas

Tako se osiguranje pothvata „Highlander 55“ pretvorilo u situaciju gdje je HGSS-Stanica Gospić još jednom iskazala svoje učinkovito i stručno djelovanje.

L.O.