Djelatnici Policijske uprave ličko-senjske imali su protekloga vikenda pune ruke posla. Dogodilo se čak devet prometnih nesreća, četiri kriminalne radnje, tuklo se i nemilice cugalo.

U petak je u Nacionalnom parku Plitvička Jezera nepoznati lopov iz ruksaka u vlasništvu 60-godišnje državljanke Koreje i 66-godišnje državljanke Japana, otuđio novac i osobne dokumente.

U mjestu Turjanski kod Vrhovina nepoznati maher je iz otključanog osobnog automobila, gospićke registracijske oznake ukrao lovačku pušku koju je 44-godišnjak s područja Općine Čavle posjedovao temeljem oružnog lista za držanje i nošenje oružja. S obzirom da je vlasnik držao oružje suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Jučer u Doljanima, u šatoru gdje se održavalo narodno veselje, nepoznati počinitelj ukrao je mobitel i novac u vlasništvu 71-godišnje državljanke Srbije.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Već smi izvještavali o prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom. Dogodila se u subotu u 16.46 sati u mjestu Tukanići, kada je 40-godišnji državljanin Mađarske upravljao motociklom mađarske nacionalne oznake, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i prešao na suprotnu prometnu traku i prednjom stranom motocikla udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnjak iz Zagreba, nakon čega motociklist pada na kolnik a motocikl udara u osobni automobil njemačke nacionalne oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Evidentirano je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i to na području Gospića (5) i Otočca (1). U njima je pet osoba teško i pet osoba lakše ozlijeđeno.

Na autocesti A-1 na 179. kilometru u smjeru Splita 53-godišnjak s područja Općine Vrgorac upravljao je osobnim automobilom karlovačke registracijske oznake te nije automobil držao na sredini obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku za zaustavljanje vozila u kvaru i prednjim desnim dijelom automobila udario u 49-godišnjaka iz Gospića koji se nalazio pokraj vučne službe radi pružanja asistencije vozilu u kvaru. Prilikom sudara 49-godišnjak je teško ozlijeđen, a protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U nedjelju u 7.40 sati na dionici državne ceste broj 50, predio Janjče, dogodila se prometna nesreća kada je 26-godišnjakinja iz Otočca upravljala osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Gospića u smjeru Otočca, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izlaskom iz njoj lijevog zavoja izgubila nadzor nad automobilom i sletila izvan kolnika te automobilom udarila u drvo. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, dok su 28-godišnjak i 26-godišnjak (putnici) lakše ozlijeđeni.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici kod 53-godišnjaka iz Zagreba (3.04 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU/ L. O.