Iza nas je relativno miran vikend

Na  području Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđene tri osobe, a dogodila se na području Gospića te tri prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Gospića, Donjeg Lapca i Korenice.

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 12 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i po jedan prekršaj vožnje pod utjecajem droge,  upravljanja u vrijeme zabrane, isteka važenja prometne dozvole i pretjecanja. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u 21.45 sati u Novalji, kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina  koji je upravljao vozilom s impozantnim 2,47 g/kg.

Što se tiče narušavanja javnog reda i mira počinjena su vikom na području Korenice i Senja. Tučnjava je eskalirala na području Otočca, a protiv svih počinitelja podneseni su optužni prijedlozi nadležnom sudu.   

L.O.