Iza nas je relativno miran vikend

Kako javlja PU ličko-senjska tijekom proteklog vikenda na području njihovog djelovanja  evidentirano je šest prometnih nesreća i dva manja narušavanja javnog reda i mira.

Dogodila se jedna prometna nesreća  s ozlijeđenom osobom, a dogodila se u subotu, 24. ožujka u 6.20 sati na državnoj cesti 1, u Vagancu, Općina Plitvička Jezera kada je 42-godišnji njemački državljanin upravljajući osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake, iz smjera Grabovca u smjeru Ličkog Petrovog Sela, uslijed umora sletio ulijevo van kolnika. U prometnoj nesreći 37-godišnja putnica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.  Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (1) i Korenice (1).

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 80 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Gospiću, kod 22-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.10 g/kg).  

PULS/L. O.