Foto: Ilustracija

Zagreb je protekloga vikenda bio domaćin Prvenstva Hrvatske u powerliftingu, bench pressu, deadliftu i push pullu. Na Zagrebčkom velesajmu, točnije u „Tvornici šampiona“ hrvatskog hrvača Bože Starčevića, natjecanje je održano u organizaciji Hrvatske powerlifting organizacije, a u suradnji sa „Rux“ klubom iz Gospića. Kao i uvijek do sada Ličani su
ostvarili odlične rezultate.
Adriano Alić je u kategoriji kadeta do 74 kg nastupio u powerliftingu čučanj podigavši 130 kg, bench 85 kg i deadlift 180 što je total od 395 kg dostatan za osvaja 1. mjesto i još jedno ličko zlato! Uspjeh je ponovio sutradan nastupom u solo benchu gdje također podiže85 kg i opet potvrđuje svoje zlato.
U kategoriji M2 do 57kg Višnja Škverin je u čučnju 70kg bench podigla 52.5 kg deadlift, 110 kg total i ostvarila total od 232.5 kg. Višnja je također nastupila drugi dan u benchu ponovno podigla 52.5 kg. Ovim je postavila nove državne rekorde u čučnju i deadliftu i premoćno bila prva u svojoj kategoriji.
U kategoriji kadeta do 93 kg nastupio je i Ivan Matanić. U benchu je osvojio zlato podigavši 132.5 kg! No ovo nije konac „zlatnog popisa“.
Luka Banić u kategoriji open do 83 kg nastupio je u čak u 3 discipline: u bench pressu podiže 140 kg i osvaja osvaja 1. Mjesto, u push pullu podigao je total od 375 kg, bench 140 deadlift 235 te u deadliftu osvojio 2. mjesto podigavši ukupno 235 kg.
Srebro je pripalo Adisu Kapiću u kategoriji open kat do 83 kg. Gdje je nastupa u benchu podiže 127 kg. Kristina Zeko ogledala se u kategoriji junior 84+. U deadliftu podigla je 160 kg, što je najveća podignuta težina kod žena u Hrvatskoj ikad dignuta na jednom natjecanju! Zlato za ovu šampionku!
S ovim prestižnim natjecanjem gospićki Powerlifting klub „Rux“ završio je natjecateljsku sezonu 2016. Ovjenčani s mnoštvom kolajni, najčešće zlatnoga sjaja, članovi „Rux“-a u ukupnom su poretku drugi u Hrvatskoj. Za prvo mjesto trebalo im je samo malo više sreće i snage. Predsjedniku kluba Mariju Rukavini-Ruxu i njegovim prijateljima i prijateljicama želimo još mnogo uspješnih natjecateljskih sezona, uvjereni da će im sve planirano poći za rukom naredne godine!

L.O.