Izaslanstvo 111. brigade u Brinju

Nastavak ispod oglasa

Brinje – Izaslanstvo 111. brigade Hrvatske vojske na čelu sa umirovljenim brigadnim generalom Sergiom Rabarom posjetilo Općinu Brinje.

Proslavljena 111. brigada je nedavno proslavila 22. obljetnicu osnutka svoje postrojbe (02.srpnja 1991. godine) i tim povodom su tijekom petka obišli nekadašnju prvu crtu bojišnice u Gackoj dolini i brinjskom kraju te zapalili svijeće i položili vijence uz spomen obilježja u Drenovom Klancu, Otočcu i Brinju.

U Brinju se izaslanstvu 111. brigade obratio pročelnik Općine Brinje Marijan Bardiovski kako bi im zaželio dobrodošlicu u ime Općine i zahvalio na svemu što su učinili u teškim ratnim danima kako bi obranili brinjski kraj i Domovinu. Ispred izaslanstva 111. brigade okupljenima se obratio umirovljeni brigadni general Sergio Rabar koji se zahvalio stanovnicima Brinja na dobrodošlici, gostoprimstvu i iskrenoj susretljivosti svih ratnih godina koje su boravili tim krajevima, a i kasnije u miru.  Naglasio je, da je 111. brigada sa općinskom vlasti Brinja uvijek imala dobru suradnju te se nadaju da će tako ostati i u budućnosti.

Izaslanstvo je zapalilo svijeće kod Centralnog križa na brinjskom groblju u znak zahvalnosti i pijeteta poginulim pripadnicima 111. brigade te svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske.

 

Ana Šebalj/Marija Vranić/D.P

OLYMPUS DIGITAL CAMERA