Izbacivanjem Milinovića i dolaskom Bandića nastavljeno slabljenje HDZ-a u Lici

Nakon današnjeg predstavljanja stranke MB 365 – Stranke rada i solidarnosti postavlja se logično pitanje – je li počela demontaža i slabljenje HDZ-a u Gospiću i županiji? Naime, nakon što je iz HDZ-a isključen Darko Milinović stranku je napustila i dojučerašnja ugledna članica Danijela Bogić.  Ona je postala predsjednica gradskog ogranka Bandićeve stranke, a na predstavljanju u Gospiću među stotinjak okupljenih bilo je i dosta članova HDZ-a. Uz brojne simpatizere tamo su bili gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević i župan Darko Milinović koji su poželjeli uspješan rad novoj stranci.

Danijela Bogić izašla iz gospićkog HDZ-a nezadovoljna sadašnjim stanjem u stranci

Nastavak ispod oglasa

U svom govoru Milinović se našalio rekavši kako vidi poveznicu između njega i Danijele, odnosno kako njih dvoje nisu više članovi HDZ-a, a razlika je što ona nije član HDZ-a svojom voljom, a on tuđom. Ta je  doskočica izazvala simpatije nazočnih. Formiranju Bandićeve stranke u Gospiću nazočili su ugledni branitelji i obični članovi koje je Bandić pozvao da mu se pridruže u radu za boljitak Hrvatske i naravno grada Gospića i županije.

Bandić jača utjecaj u Gospiću i županiji 

Nazočnost župana Milinovića neki su protumačili možebitnom približavanju  toj političkoj opciji što Milinović nije potvrdio. Upala je ipak u oči prisutnih srdačnost Milinovića i Bandića, a ne treba zaboraviti da je jedino u našoj županiji pobijedio Bandić u utrci za šefa države protiv Josipovića što govori o njegovoj popularnosti ovdje. Treba svakako podsjetiti da je Milinović tada odigrao rolu za Bandića. Današnje okupljanje potvrda je da Milan Bandić ima dosta neformalnih pristaša u županiji, a hoće li se to formalizirati pokazat će vrijeme. Dobro upućeni kažu da slijede nova iznenađenja u narednom periodu te mogući prelasci još nekih ljudi u stranku Milana Bandića.

Nakon zadnjih događanja HDZ bi pokazao slabost na izborima?

Jedno je sigurno, ako bi došlo do novih izbora što očigledno nakon zadnje sjednice Županijske skupštine priželjkuje Milinović i pojavom stranke Milana Bandića i moguće nezavisne liste Darka Milinovića ili njegovo priključenje nekoj stranci postavlja se pitanje hoće li HDZ u takvoj situaciji po prvi puta u povijesti izgubiti većinu i političku moć koju je imao gotovo trideset godina za vrijeme dok su tu stranku vodili Miroslav Petry, a nakon njega Darko Milinović.

L.O.