-
-

Temeljem Odluke Nacionalnog predsjedništva Mladeži HDZ-a donesena je Odluka o provođenje unutarstranačkih izbora i izbora i tijela i dužnosnika mladeži. Tako se i na području Ličko-senjske županije diljem svih Gradova i Općina provode izbori u mladeži.
Tako su u petak navečer održane izborne skupštine Mladeži HDZ-a u Gradu Otočcu i Gospiću. U prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću uz izaslanike sjednici su nazočili, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Gospić i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Ličko-senjske županije i zamjenica gradonačelnika Grada Martu Grgurić, predsjednik Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije Ivica Čačić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića Petar Radošević. Za novog predsjednika ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Mladeži Ivan Biljan, ujedno i zamjenik gradonačelnika Grada Gospića.

Novi stari predsjednik mladeži - Ivan Biljan
Novi stari predsjednik mladeži – Ivan Biljan

Do sada su održane izborne skupštine u većini gradova i općina. Tako je u Gradu Senju za novog predsjednika izabran Filip Samardžija, ujedno i zamjenik gradonačelnika Grada Senja. Za novu predsjednicu Mladeži u Gradu Otočcu izabrana je Jasna Orešković, dok je Gradu Novalji za novu predsjednicu izabrana Darija Antonović. Nada Marjanović nova je predsjednica Mladeži u Općini Perušić, dok će tu dužnost u Općini Karlobag obnašati Boris Smojver, ujedno i zamjenik načelnika Općine Karlobag.

Na svim održanim izbornim skupštinama Mladeži su se obratili stariji stranački kolege. Tako je bilo i sinoć u Gospiću kada je skup pozdravio predsjednik GO HDZ-a Grada Gospića Petar Krmpotić.

Gradonačelnik Petar Krmpotić
Gradonačelnik Petar Krmpotić

-S ovoga mjesta vam od srca upućujem punu zahvalnost na vašem angažmanu. Odličan ste primjeri na poslu i u stranci, gdje iskazujete sve svoje ljudske i profesionalne kvalitete. Da nema vas ne bismo niti mi seniori imali ovako dobre rezultate. Aktualni predsjednik g. Biljan, ujedno i zamjenik gradonačelnik, jedan je vas i svojim se radom dokazao kao sjajan suradnik. Ovdje je i predsjednik Gradskog vijeća g. Petar Radošević. Zadovoljstvo je surađivati s njima, kao i sa svima vama. Od svih vas očekujem da i dalje budemo jedna velika obitelj koja prije svega radi za dobro svakog našeg građanina, bez obzira na kojim poslovima radimo ili ćemo raditi. To je naša osnovna politička i ljudska zadaća od koje nikada ne smijemo odustati, zaključio je predsjednik gospićkog HDZ-a Petar Krmpotić.

M. S.