Izbori za predsjednika Mladeži HDZ –a Gospić pod velom tajni  

Prema nekim informacijama koje kruže kuloarima izbori za predsjednika Mladeži HDZ – a Grada Gospića trebali bi se pod nerazjašnjenim okolnostima održati večeras u 18 sati.

Vidi  se iz priloženog da se na najperfidniji mogući način želi utjecati na izborni proces. Naime, kruže glasine da su samo određeni članovi Mladeži pozvani putem telefona što nam je i potvrdilo  nekoliko članova mladeži. Zapravo, izborni proces bi trebao biti na način da se pisanim putem pozove svih 400 članova kako bi mogli birati i biti birani.  Velika većina, odnosno nitko nije dobio takav poziv osim možda odabranih. Još je jednom u gospićkom HDZ –u zavladalo nezadovoljstvo i čuđenje ovakvom situacijom. Gospićki HDZ kao što se vidi je u rasulu nakon nedavnih događanja. Jednom od kandidata za predsjednika Mladeži ne samo administrativno već i fizički onemogućeno je  da se kandidira.

Nastavak ispod oglasa

Je li moralno da ravnatelj škole Radošević, koji bi trebao biti primjer mladima laže i omalovažava mlade HDZ-ovce?

Mnogi se pitaju stoji li povjerenik Ivica Radošević  koji je i ravnatelj OŠ u Gospiću iza ovakvih perfidnih radnji. Naime, čovjek koji je ravnatelj OŠ i  koji bi trebao odgajati mlade i biti im primjer, radi sve suprotno i svojim primjerom pokazuje kako se mladi ne bi trebali ponašati. Biti ravnatelj obrazovne institucije i manipulirati sa 400 mladih ljudi i na taj način ih omalovažavati ne pristaje ravnatelju obrazovne institucije.

U javnosti je percepcija da iza ovakvih radnji stoji upravo ravnatelj Ivica Radošević. Navodno se on u nekim razgovorima ograđuje da ne vodi taj izborni proces, ali svi govore da u to može povjerovati samo naivac.

Članovi gospićkog HDZ –a su u zadnjih nekoliko mjeseci poniženi, a sada se želi poniziti i 400 članova mladeži. Svi se pitaju do kad tako.

Prilika Kustiću da pokaže autoritet

Na potezu je predsjednik Županijskog odbora HDZ – a  Marijan Kustić. Svojim autoritetom bi morao zaustaviti ovu lakrdiju pa i tražiti političku odgovornost za  društvo koje mu priređuje ovakve neugodnosti. Ovakav proces samo šteti ugledu HDZ –a i Marijana Kustića osobno. Neki pak uvjeravaju da Kustić neće dozvoliti takvu “ciganiju” i da će napokon lupiti šakom o stol jer će on biti najodgovorniji za stanje u HDZ –u Ličko-senjske županije pa tako i Gospića. Isto tako javna je tajna da je Marijan Kustić nezadovoljan angažmanom i radom samog povjerenika Radoševića, budući je evidentno da ovaj ne može dobiti unutarstranačke izbore, te da navodno stoji iza ideje da se Milana Kolića izbaci iz HDZ –  jer je to jedini mogući način da on pobjedi. No međutim, već ga je Kustić javno odbio kazavši za vrijeme posjete Plenkovića Gospiću da je on protiv bilo kakvih izbacivanja.

Pokušava li prosvjetni djelatnik Radošević spletkama do cilja? 

Očito je da  je Radošević u politici nedorastao te mu za to trebaju spletke koje sam konstruira. Svjestan je da jedino tako može uspjeti i zato vrši pritisak da se Kolića izbaci iz stranke. U legitimnom i demokratskom procesu, a toga je svjestan i sam ne može pobijediti. To je već i dokazao gubitkom izbora u svih deset Temeljnih ogranaka. I večeras ćemo vidjeti hoće li se spletkama pokušati doći do nekih ciljeva onemogućivši demokratske izbore u Mladeži HDZ-a.

L.O.