Izdaje, laži i prevare Ivane Tomaš Devčić

Čitajući na jednom portalu informaciju da je dožupanica Ivana Tomaš  Devčić istupila iz Hrvatske demokratske zajednice za nas nije nikakvo iznenađenje. Naime,  prije dva mjeseca napisali smo jedan tekst pod naslovom „Padaju li maske dožupanice Tomaš Devčić“ i bili smo u pravu. Već smo tada imali informacije da joj Hrvatska demokratska zajednica kao stranka ne znači ništa. I gle čuda sada je hvaljena na portalu koji je donedavno objavljivao takve gadosti o dožupanici (glasna, gologuza  …… ), što je ispod svake razine i što oštro osuđujemo. Mi ne želimo pisati o toj vrsti morala, ali kada smo pročitali jučerašnju vijest smatramo da smo pozvani napisati nekoliko riječi. Kaže dožupanica,  da se odriče Hrvatske demokratske zajednice radi odnosa prema njoj kao ženi.

Rastrošna dožupanica Tomaš Devčić

Gospodine župane ako je istina da ste radi dožupanice svima ograničili telefonske račune na 400,00 kn, nakon što je ona bjesomučno trošila na mobitel mjesečno čak i tisuću kuna, onda čestitamo i neka javnost zna zašto je dožupanica nezadovoljna. Navodno župan u godinu dana ne potroši mobitela koliko dožupanica u dva, tri mjeseca. Ili možda je zasmetao dožupanicu odnos prema njoj kao ženi zbog toga što je župan ograničio potrošnju benzina budući je dožupanica sa županijskim  autom za vrijeme četiri mjeseca prešla ( napominjemo i u vrijeme godišnjeg odmora), više nego svi županijski auti zajedno (oko 15 000 km) . Krajnje je nemoralno  slušati dožupanicu kako je vratila člansku iskaznicu HDZ-a. Za sve „svoje uspjehe“ mora zahvaliti HDZ-u i poglavito Milanu Jurkoviću . Što je još gadljivije čim je Milan Jurković sišao sa čela Županije obijala je mnoga  vrata sa jednom jedinom nakanom, a to je  blaćenje Milana Jurkovića. Podsjetimo zahvaljujući HDZ-u  bila je glavni urednik Radio Otočca, nakon toga glasnogovornica Ličko-senjske županije, u mnogim odborima, kada je po svjedočenju djelatnika Županije bila strah i trepet kada bi  dolazila na posao. Nakon toga vrhunac karijere je doživjela postavši dožupanica Ličko-senjske županije, na prijedlog Milana Jurkovića.  Tada se po kuluarima pričalo da su mnogi članovi Županijskog odbora HDZ-a LSŽ  bili konsternirani, s tim kadrovskim rješenjem Milana Jurkovića, kojemu je svojim dolaskom na funkciju okrenula leđa.  Sada joj HDZ-e očito ispunivši sve svoje ambicije ne treba . Dakle Ivana Tomaš Devčić kada ostvari svoje ambicije okreće svima leđa, te je zadnja koja može govoriti o moralu i poštenju u politici.

„J . . .    mi  se za HDZ-e………..  „

Kako čujemo, od  utemeljitelja HDZ-a Ivice Čačića, da je nedavno, pred više svjedoka  izjavila, rječnikom koji nije dostojan jedne žene : „ J . . .  mi   se za HDZ-e bitno mi je dobro se udati “ ili kako bruji čitav Otočac „J . . .   mi  se za Liku idem raditi u HEP u Zagreb“.  Vrijeme će pokazati hoće li otići raditi u Zagreb. Ono prvo  „udati“ vjerojatno nije u pravom smislu te riječi, jer kako govore informacije iz Otočca da živi u stabilnoj izvanbračnoj zajednici (opa. po zakonu izjednačena bračna i izvanbračna zajednica). Ovo „udati“ se vjerojatno odnosi  na političku udaju u smislu pokušaja uhljebljivanja u Saboru  preko Milana Bandića.  Postavlja se pitanje hoće li kada procjeni da je to najbolje i Bandiću okrenuti leđa, tim više što je viđena u krugu ljudi bliskih Milanoviću, a špekulira se da je u dogovoru sa pojedincima u SDP-u htjela oslabiti lički HDZ-e. Budući  da je ovim pokazala svoje „moralne kvalitete“ u tome naravno neće uspjeti.  Koliko je vjerodostojna govori njezina izjava od 3. srpnja 2015. iznesena na našem portalu: „ S predsjednikom dr. Milinovićem normalno i otvoreno komuniciram oko svih pitanja, te želim istaknuti da  sam ravnopravna članica HDZ-e te ne osjećam nikakav otklon prema meni niti od članova niti od vodstva stranke.“ Dakle to je bilo prije 3 mjeseca,  a jučer čujemo iz istih usta da njezino omalovažavanje traje od kad je postala dožupanica. Postavlja se pitanje gospođo Tomaš Devčić zašto i za koga lažete ?

U izjavi datoj za lokalne medije, Tomaš na pitanje na pitanje od kad je članica HDZ-a odgovara – od kad znam za sebe.  Toliko joj je HDZ-e značio da ne zna od kad je član. Pa evo gospođo Tomaš Devčić da znate i da Vas to pitanje više ne zbuni – član  HDZ-a  ste bili  od 9. rujna 2010. godine .

Je  li Ivana Tomaš Devčić snimila ili će snimiti i Bandića  ?

Da je gospođa Tomaš Devčić spremna na sve kako bi ostvarila svoje ciljeve govori i činjenica da je  spremna koristiti kako neki kažu i protuzakonite radnje kao što su tajno snimanje  svojih sugovornika, zašto navodno postoje  dokazi i svjedoci. Postavlja se logično pitanje je li do sada snimila ili će snimiti i Bandića?

I na kraju izjava predsjednika Tomislava Karamarka : „ Onaj tko drži iskaznicu HDZ-a radi svog osobnog interesa najbolje mu je da napusti stranku odmah“. Ivana Tomaš školski je primjer toga.

V.I.