Početak novog tjedna donosi nam novo pogoršanje vremena. Tjedan započinje kišom, koja će još češća i obilnija biti u utorak i srijedu, kada će mjestimice biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, pa i olujnih nevremena i tuče. Tako je za cijelu zemlju na snazi žuti alarm zbog obilnih kiša i grmljavinskih nevremena.

Prema sredini tjedna na kopnu očekuje se još malo niža temperatura. Do srijede kiša će biti česta, mjestimice i obilnija te izraženija, a lokalno je moguće i nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom. Od četvrtka prognozira se više sunčanog vremena, no i dalje nestabilno, uz povremenu kišu, uglavnom na istoku zemlje.

Meteoalarm za utorak izdao žuti alarm za gospićku regiju

Mogući izraženi grmljavinski pljuskovi. vjerojatnost grmljavine 50-80 % BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Mjestimice obilna kiša. količina oborine 20-50 mm BUDITE NA OPREZU i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.